Στη Σύσκεψη για την Αντιπυρική Προστασία στην Εύβοια ο Συμεών Κεδίκογλου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Στη Σύσκεψη για την Αντιπυρική Προστασία στην Εύβοια ο Συμεών Κεδίκογλου

 Βουλευτής Εύβοιας και Τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Συμεών Κεδίκογλου, παρευρέθηκε στη σύσκεψη των φορέων του Νομού που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα, με πρωτοβουλία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κικίλια.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ανταλλάχθηκαν χρήσιμες απόψεις, αλλά διατυπώθηκε και κριτική από την πλευρά του Βουλευτή, με σκοπό πάντα την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση των μελλοντικών πυρκαγιών. Ειδικότερα, ο Βουλευτής στην τοποθέτησή του επεσήμανε τα εξής σημεία:

· Την ανάγκη αναβάθμισης του πυροσβεστικού κλιμακίου Αλιβερίου, ώστε να ενισχυθεί κατάλληλα και να είναι πλέον σε θέση να καλύψει αποτελεσματικά την τεράστια περιοχή ευθύνης του, που εκτείνεται από το Αλιβέρι μέχρι την Κάρυστο.

· Τον άστοχο σχεδιασμό των «Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων» (ΕΜΟΔΕ), αφού, για παράδειγμα, η κοντινότερη στην Εύβοια ΕΜΟΔΕ εδρεύει στη Λαμία, η οποία όμως έχει πολύ λιγότερες ανάγκες από την Εύβοια και το νησί της Σκύρου.

· Την ανάγκη για άμεση ενίσχυση της Εύβοιας σε μέσα πυρόσβεσης, καθώς η υλοποίηση του Προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» εκτείνεται σε βάθος επταετίας, με αποτέλεσμα και αυτό το καλοκαίρι να επιχειρούν και πάλι οχήματα παλαιά, το κόστος συντήρησης των οποίων, μόνο για την Εύβοια, προσεγγίζει τις 800 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο. Στο πλαίσιο αυτό, επισημάνθηκε και η μη αξιοποίηση των δύο οχημάτων, που παραχωρήθηκαν στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού μετά τις πυρκαγιές του 2021 ως δωρεά του γαλλικού δημοσίου, και η χρήση των οποίων πρέπει να επανεξεταστεί.   

· Την άμεση ανάγκη κάλυψης των πολλών κενών θέσεων για οδηγούς, οι οποίοι είναι αυτοί που σε περιπτωση πυρκαγιάς θα οδηγήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα στα σημεία που υπάρχει ανάγκη, αφού ακόμη και στους επιλαχόντες του τελευταίου διαγωνισμού δεν υπάρχουν αρκετοί οδηγοί.                                                                                                                                     
· Την καθυστέρηση, την έλλειψη ενημέρωσης και τις δυσκολίες που, όπως είχαμε επισημάνει και στη Βουλή, παρατηρούνται στην εφαρμογή των νέων διατάξεων για  τον καθαρισμό των οικοπέδων, τόσο από τους πολίτες όσο και από τους Δήμους, για μια σειρά λόγων που έχουμε εξηγήσει διεξοδικά.  

Η φετινή αντιπυρική περίοδος, που δυστυχώς άρχισε ήδη με πυρκαγιές, προβλέπεται δύσκολη. Ευχόμαστε, με τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων, να αποφευχθούν νέες καταστροφές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages