ΚΕΕΕ: «Παραεμπόριο - χρειάζεται σύμπραξη όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπισή του» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

ΚΕΕΕ: «Παραεμπόριο - χρειάζεται σύμπραξη όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπισή του»

Η άμεση ενεργοποίηση όλων των εμπλεκομένων φορέων και των συναρμόδιων υπηρεσιών, αλλά και η περαιτέρω εξειδίκευση των μέτρων για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, συζητήθηκαν στη Ρόδο, στο πλαίσιο της ημερίδας που συνδιοργάνωσαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Πρόεδρος ΚΕΕΕ, Ι. Μασούτης: «Το παραεμπόριο και η παραοικονομία πρέπει να αντιμετωπιστούν από την οργανωμένη πολιτεία καθώς οι επιπτώσεις τους επηρεάζουν όλες τις νόμιμες επιχειρήσεις».

Από την πλευρά του ο καθ’ ύλην αρμόδιος, κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, πρόεδρος της Θεματικής Επιτροπής Παραοικονομίας και Παρεμπορίου της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, τόνισε ότι «Στόχος μας είναι η σύμπραξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να προστατευτεί ο καταναλωτής και να περιοριστεί η διακίνηση λαθραίων και παραποιημένων προϊόντων στα νησιά, καθώς και η οικονομική αιμορραγία της υγιούς επιχειρηματικότητας και του ελληνικού δημοσίου», αναφέροντας, χαρακτηριστικά, ότι «το παρεμπόριο προκαλεί απώλεια δημοσίων εσόδων ύψους 8 δισεκ. ευρώ, που ισοδυναμεί με το 80% των δανειακών αναγκών του για το 2024». Αναφερόμενος δε, στη ΔΙΜΕΑ, είπε ότι «αν και έχει μικρό αριθμό προσωπικού, επιτελεί μεγάλο έργο».

«Το παραεμπόριο ταλανίζει ολόκληρη τη Δωδεκάνησο» ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννης Πάππου, ενώ από την πλευρά του ο διοικητής της ΔΙΜΕΑ, Χαράλαμπος Μελισσινός, σημείωσε ότι «το παράνομο εμπόριο δεν… κινείται τις ώρες που εργάζονται οι δημόσιες υπηρεσίες, αλλά κυρίως Σαββατοκύριακα, γιορτές, απογεύματα και νυχτερινές ώρες και για το λόγο αυτό, γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι, σε ώρες που δεν κινείται έξω, ούτε το υπουργείο Οικονομικών, ούτε άλλη Υπηρεσία». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages