Εξαίρεση της δωρεάν μεταφοράς για τους Ενήλικες Μαθητές των ΣΔΕ - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εξαίρεση της δωρεάν μεταφοράς για τους Ενήλικες Μαθητές των ΣΔΕ

ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πιστοί στο πνεύμα εμπορευματοποίησης κάθε δημόσιου αγαθού και στο νεοφιλελεύθερο αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας - Οικονομικών, Εσωτερικών, Παιδείας -Θρησκευμάτων - Αθλητισμού και Υποδομών – Μεταφορών, εξέδωσαν πριν λίγες ημέρες ΚΥΑ σύμφωνα με το άρθρο 10 της οποίας «Μαθητές/τριες οι οποίοι/ες εγγράφονται σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) εξαιρούνται της δωρεάν μεταφοράς» από και προς τις σχολικές τους μονάδες κατά τις ημέρες και ώρες φοίτησης. 

Στο Νομό Ευβοίας λειτουργούν δύο ΣΔΕ, σε Αλιβέρι και Μαντούδι, όπου φοιτούν ενήλικες μαθητές προκειμένου να ολοκληρώσουν την εννιάχρονη υποχρεωτική τους εκπαίδευση. Πρόκειται κυρίως για μαθητές με ευάλωτη κοινωνική καταγωγή. Προφανώς για την κυβέρνηση των «αρίστων» οι μαθητές αυτοί, έχουν απωλέσει το δικαίωμα στην μετακίνηση προς και από το σχολείο τους λόγω της ενηλικότητάς τους! Σχετική απάντηση, άλλωστε, έχει δοθεί και επίσημα σε σχετικό ερώτημα του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Συμεών Κεδίκογλου προς τους αρμόδιους υπουργούς, κατά το πρόσφατο παρελθόν. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Σχολείων Δεύτερης ευκαιρίας (11/4/2024), η προαναφερθείσα ΚΥΑ έρχεται να ρίξει την οριστική ταφόπλακα στην απρόσκοπτη φοίτηση των μαθητών σε ΣΔΕ, διότι αφαιρεί την δυνατότητα από κάποιες Περιφέρειες - που εξακολουθούσαν έως σήμερα να συμπεριλαμβάνουν τους εν λόγω μαθητές στην αποζημίωση μεταφοράς - να τη συνεχίσουν, και μάλιστα εν μέσω σχολικής περιόδου! Αυτή είναι η αριστεία της ΝΔ!

Δυστυχώς, τα ΣΔΕ του Νομού Ευβοίας δεν ήταν από τα «ευεργετούμενα» από την περιφέρεια σχολεία στο θέμα της μετακίνησης των μαθητών για την παρούσα σχολική χρονιά, όπως προκύπτει από επιστολή διαμαρτυρίας που είχαν δημοσιεύσει οι ίδιοι οι μαθητές στον τοπικό τύπο. Τα χρήματα της περιφέρειας είναι αρκετά για τη διοργάνωση εορτών βράβευσης αλλά δεν επαρκούν για τη μεταφορά μαθητών σε ΣΔΕ της Εύβοιας. Σε περίπτωση, όμως, που αυτοί συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους σε Εσπερινά Λύκεια ή ΕΠΑΛ, τότε υπάρχουν χρήματα για τη μεταφορά τους! 

Κοντολογίς, για την «Κυβέρνηση των αρίστων» καμία ευκαιρία για τους μαθητές των ΣΔΕ, παρότι αυτά ανήκουν στο τυπικό εκπαιδευτικό σύστημα, δεν δύναται να εξασφαλιστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ευβοίας συμπαρίσταται στο αίτημα των μαθητών των δύο ΣΔΕ του νομού (και όλης της Ελλάδας) για δίκαιη και ισότιμη αναγνώριση του δικαιώματος στην εκπαίδευση και καλεί άμεσα τους αρμόδιους φορείς να κινητοποιηθούν προς την έντιμη και δίκαιη λύση των αιτημάτων τους! 
Δεν πρόκειται μόνο για ζήτημα κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά κυρίως για ζήτημα κοινής λογικής!
 
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages