Συνάντηση του Θανάση Ζεμπίλη με Βασίλη Κικίλια ενόψει αντιπυρικής περιόδου. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνάντηση του Θανάση Ζεμπίλη με Βασίλη Κικίλια ενόψει αντιπυρικής περιόδου.

Τον σχεδιασμό της φετινής δύσκολης αντιπυρικής περιόδου, μετά τον πιο άνυδρο και θερμό χειμώνα δεκαετιών, που ξεκινάει επισήμως την 1η Μαΐου, συζήτησαν ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης κ. Βασίλη Κικίλια, κατά τη συνάντηση τους σήμερα νωρίς το πρωί. 
Ο Υπουργός κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον κ. Ζεμπίλη για το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τις πυρκαγιές, όπως και για το εθνικό πρόγραμμα πολιτικής προστασίας «Αιγίς», που στοχεύει στην ενίσχυση των υποδομών και του εξοπλισμού της πολιτικής προστασίας. 
Από την πλευρά του ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε την ενίσχυση σε προσωπικό και σε οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Εύβοιας. Επίσης, ζήτησε την παρουσία στην Π.Ε. Εύβοιας κλιμακίου της ειδικής ομάδας δασικών επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) Λαμίας, όταν υπάρχει υψηλός βαθμός επικινδυνότητας για τις πυρκαγιές. 
Περαιτέρω, ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε κατά το διάστημα του θέρους και δη μετά την 15η Ιουνίου να εγκατασταθεί προσωρινά στη κεντρική Εύβοια ελικόπτερο της πολιτικής προστασίας, προκειμένου σε περίπτωση φωτιάς να συνδράμει τόσο με τη μεταφορά νερού, όσο και με τη μεταφορά προσωπικού. Επίσης, ο κ. Ζεμπίλης ζήτησε από τον κ. Κικίλια να μεριμνήσει για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων των εθελοντικών δυνάμεων δασοπυρόσβεσης. 
Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η Εύβοια αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση στο τομέα της δασοπυρόσβεσης, ενώ ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι σύντομα θα επισκεφθεί την Εύβοια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages