Το 20ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας συμμετέχει στο Διεθνές εκπαιδευτικό δίκτυο ”Από τη Μυθολογία στο Διάστημα” - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Το 20ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας συμμετέχει στο Διεθνές εκπαιδευτικό δίκτυο ”Από τη Μυθολογία στο Διάστημα”

Το 20ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας συμμετέχει στο Διεθνές εκπαιδευτικό δίκτυο ”Από τη Μυθολογία στο Διάστημα” . το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ένα σύνολο καινοτόμων δραστηριοτήτων που βασίζεται πάνω στην ολιστική προσέγγιση τής μάθησης βάζοντας στο κέντρο τον μαθητή και τη μαθήτρια με στόχο την ολοκληρωμένη συγκρότηση της προσωπικότητάς του.

Το σχολείο μας συνεργάζεται με το 6ο Δημοτικό σχολείο Αγίας Παρασκευής, και θα προσπαθήσουμε να συνδέσουμε την ιστορία και τη μυθολογία  με τους αστερισμούς, το διάστημα και τις ερευνητικές
αποστολές. 

Το σχολείο μας θα παρουσιάσει το μύθο για τον Αστερισμό των Διδύμων,ένα από τους 88 γνωστούς Αστεριμούς του βόρειου ημισφαιρίου, ενώ το 6ο Δημοτικό Αγ.Παρασκευής θα παρουσιάσει το Ηλιακό μας πλανητικό σύστημα και την αποστολή του Απόλλωνα. 

Τη τετάρτη 24 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε ή 1η μας ζωντανή συνάντηση μέσω πλατφόρμας, όπου γνωριστήκαμε, δάσκαλοι και μαθητές/τριες, είπαμε τις δράσεις μας και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μετά τις γιορτές του Πάσχα. 

Ήταν μία ευχάριστη και εποικοδομητική δραστηριότητα για τους μαθητές, όπου είδαν και πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες για να συνεργαστούμε με μαθητές από άλλο σχολείο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα και της παρότρυνσης της NASA προς τα σχολεία, σε παγκόσμιο επίπεδο, να ασχοληθούν με ένα τόσο επίκαιρο ζήτημα. 

Τέλος, το πρόγραμμα στηρίζεται στην εξωστρέφεια και την συνεργασία σχολείων με στόχο τη δημιουργία ενός σχολικού πολιτιστικού δικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages