Γοήτευσε η «Συμφωνία της Λευτεριάς» από τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Χαλκιδέων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Γοήτευσε η «Συμφωνία της Λευτεριάς» από τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Χαλκιδέων

Σε καλλιτεχνικό «συναγερμό» για ακόμη μια χρόνια τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Χαλκιδέων, παρουσίασαν χθες, Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου, την «Ελληνική Σουίτα-Συμφωνία της Λευτεριάς», ενόψει την Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.
Μια μουσική περιγραφή, ντυμένη με δυνατούς στίχους των μεγάλων Ελλήνων ποιητών, Διον. Σολωμού, Γ. Ρίτσου, Οδ. Ελύτη, Ν. Γκάτσου, Μ Ελευθερίου και σε συνθέσεις των Ν. Μάντζαρου, Μ. Θεοδωράκη, Σ. Ξαρχάκου, Χ. Λεοντή κ.α.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ Χρυσόστομος, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ο Βουλευτής Ν.Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας, Ταξίαρχος Αθανάσιος Γερογιάκομος, ο Λιμενάρχης Χαλκίδας, Πλοίαρχος Κωνσταντίνος Φλουρής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, Πύραρχος Αντώνης Μαυρίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΝΕ Χαράλαμπος Μανιάτης, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Χαλκιδέων και πλήθος κόσμου. 
Στον σύντομο χαιρετισμό της, η Δήμαρχος Χαλκιδέων έδωσε συγχαρητήρια στα Μουσικά Σύνολα του Δήμου και στην χορωδία του 5ου Προτύπου Γυμνασίου Χαλκίδας, χαρακτηρίζοντας την εκδήλωση ως έναν από τους πιο ενδεδειγμένους τρόπους να αποδώσουμε τιμή στους προγόνους μας. «Ημέρα μεγάλη η 25η Μαρτίου, καθώς έχουμε τις δυο μεγαλύτερες αναφορές του Ελληνισμού, το ορθόδοξο χριστιανικό φρόνημα και το εθνικό μας φρόνημα, τα οποία έρχονται και αγκαλιάζονται σε μια λαμπρή, γιορτινή ημέρα. Ικανοποιείτε όλες μας τις αισθήσεις, την ακοή, την όραση και κυρίως την ψυχή μας, γιατί είστε ταλαντούχοι και δίνετε πραγματικά την καρδιά σας σε ότι κάνετε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages