Στην ημερίδα για τα δασικά οικοσυστήματα της Εύβοιας η Δήμαρχος Χαλκιδέων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Στην ημερίδα για τα δασικά οικοσυστήματα της Εύβοιας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στην Ημερίδα με θέμα «Δασικά Οικοσυστήματα Π.Ε Εύβοιας – Δυνατότητες και Προοπτικές – Εφαρμογή προγράμματος ANTINERO – Απόληψη βιομάζας», που διοργάνωσαν χθες, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, η Διεύθυνση Δασών Ευβοίας και τα Δασαρχεία Χαλκίδας, Αλιβερίου, Λίμνης και Ιστιαίας, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματεία Δασών και παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Ευστάθιου Σταθόπουλου, παρευρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.
Στον σύντομο χαιρετισμό της, η Δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια στη Διεύθυνση Δασών και τα Δασαρχεία, για την τόσο σημαντική πρωτοβουλία και ευχαρίστησε για τη συνεργασία μέχρι τώρα και τη συνεργασία που θα έχουν στη συνέχεια. «Η ατζέντα στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, γιατί η Πολιτική Προστασία είναι πλέον νούμερο 1. Από τώρα που είναι άνοιξη και πλησιάζει το καλοκαίρι, εμείς οι Δήμαρχοι δεν κοιμόμαστε, είναι η χειρότερη για εμάς εποχή. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος χαίρεται, απολαμβάνει το καλοκαίρι και εμείς ξαγρυπνούμε, μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, γιατί περιοχές δασικού ενδιαφέροντος υπάρχουν ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό της πόλης της Χαλκίδας. Χαιρετίζουμε πραγματικά αυτή την προσπάθεια, να υπάρχει πλέον σοβαρή πρόθεση, η οποία γίνεται πράξη, να έχουμε μεταρρυθμίσεις που θα επιλύσουν προβλήματα που έπρεπε να είχαν λυθεί χθες. 
Περιμένουμε με αγωνία την υλοποίηση της μεταρρύθμισης αυτής και του προγράμματος ANTINERO» και συνέχισε, «Όταν μιλάμε για προστασία των δασικών οικοσυστημάτων, για πρόληψη και για Πολιτική Προστασία να εξετάσουμε πολύ αυστηρά το νομοθετικό πλαίσιο και όλες οι διαδικασίες να είναι ιδιαίτερα σύντομες. Πρέπει οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, όπως και οι Δασικές Υπηρεσίες, να ενισχυθούμε με προσωπικό και να δοθούν ακόμη μεγαλύτερα κονδύλια και εξειδικευμένα. Θα αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα, ότι αυτή τη στιγμή έχουμε την υποχρέωση καθαρισμού των οικοπέδων εντός σχεδίου πόλεως. Σήμερα, στον Δήμο Χαλκιδέων με την πολύ μεγάλη έκταση, σχεδόν όλα τα οικόπεδα είναι ακαθάριστα. Και σας ρωτάω, πώς οι Δήμοι, με ποιο προσωπικό, με ποια κονδύλια θα ανταπεξέλθουν στην υποχρέωση αυτή, στη στιγμή που ο κίνδυνος υπάρχει μέσα στα σπίτια μας; Είναι ζητήματα που πρέπει να μας απασχολήσουν και γι’ αυτά χρειάζονται έξυπνες και στοχευμένες λύσεις. Πρέπει, ειδικά για θέματα που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, να τα δούμε εξειδικευμένα.», ανέφερε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Χαλκιδέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages