Παγκόσμια ημέρα γυναίκας σήμερα. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Παγκόσμια ημέρα γυναίκας σήμερα.

Σύμβολο της ισότητας
Ζωή Λιβανίου
Πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ
Αναπληρώτρια Ν.Ε Εύβοιας

 Μιας ημέρας που οι γυναίκες ανά τον κόσμο πλήττονται από δεκάδες μεγάλα και ακραία ζητήματα . Σκοτώνονται σε πολέμους και θάβουν τα παιδιά τους. Ζουν σε ακραία φτώχια σε χώρες που «εκμεταλλεύονται» ισχυροί άνδρες. Φεύγουν από τους τόπους και τα σπίτια τους κυνηγημένες από πολέμους και ακραία φτώχια, πνίγονται στις θάλασσες  της ειρήνης! Παγκόσμια μέρα της γυναίκας σήμερα. Μανάδες ζητούν δικαίωση για τον άδικο χαμό των  παιδιών τους  στο έγκλημα των Τεμπών. Γυναίκες που σκοτώνονται από το χέρι των συντρόφων τους γιατί αναζητούν η την ελευθερία η το δικαίωμα της άποψης για την δική τους ζωή. Γυναίκες που αναζητούν εργασία και ισότιμη θέση για αυτήν. Γυναίκες που δεν μπορούν να αποφασίσουν για την διάθεση του σώματός τους. 
Είμαστε με όλες αυτές τις Γυναίκες και παλεύουμε για την πραγματική ισότητα.

Παγκόσμια ημέρα Γυναίκας και ισότητα των φίλων 
Ως ισότητα των φύλων, ορίζουμε την κατάσταση της ίσης ευκολίας πρόσβασης σε πόρους και ευκαιρίες ανεξαρτήτως φύλου, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής συμμετοχής της λήψης αποφάσεων και της ίσης αντιμετώπισης από τον νόμο. Ως ισότητα ορίζεται,  Η απόλαυση ίσων δικαιωμάτων και ίσης μεταχείρισης για όλ@ τα φύλλα.
Μέχρι σήμερα έχουν κατακτηθεί πολλά, μένουν ακόμα πολλά και χρειάζεται συνεχείς αγώνας και επαγρύπνηση για να έρθει κάποτε η στιγμή που όλ@ θα είμαστε ίσοι/ες/@ στην ζωή, την εργασία, τις ευκαιρίες.

Ζωή Λιβανίου
Πρώην Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ
Αναπληρώτρια Ν.Ε Εύβοιας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages