Συνάντηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού, του προέδρου της ΚΕΕΕ, Ι.Μασούτη, με την υπουργό Εργασίας, Δ. Μιχαηλίδου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνάντηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού, του προέδρου της ΚΕΕΕ, Ι.Μασούτη, με την υπουργό Εργασίας, Δ. Μιχαηλίδου

Συνάντηση με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, είχε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Ιωάννη Μασούτης στο περιθώριο των επαφών που είχε η υπουργός με τη διοίκηση της Ένωσης Σούπερ-Μάρκετ Ελλάδας. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος αναμένεται να ξεπαγώσει έπειτα από χρόνια που είχε διατηρηθεί στα επίπεδα που όριζαν οι δεσμευτικές συμφωνίες της χώρας.

«Η ΚΕΕΕ συμφωνεί με την αύξηση του κατώτατου μισθού, όμως σε κάθε περίπτωση πρέπει να συνοδευθεί με ταυτόχρονες παροχές προς τις επιχειρήσεις, με ελάφρυνση των εργοδοτικών εισφορών και κίνητρα για διατήρηση και πρόσθεση νέων θέσεων εργασίας» επεσήμανε προς την υπουργό, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης εκφράζοντας την πάγια θέση της Διοικητικής Επιτροπής. «Σε κάθε περίπτωση οι επιχειρήσεις επιζητούν σειρά από μέτρα, όπως φοροαπαλλαγές και μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές, ώστε να μπορούν να είναι ανταγωνιστικές και να επανεπενδύουν στην κοινωνία και τους εργαζομένους τα πρόσοδα της ανάπτυξης, δημιουργώντας εργασιακή ασφάλεια και ευημερία στην οικονομία και στον τόπο» πρόσθεσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages