Σπάω τη σιωπή μου σπάζοντας μπαλόνια: Μια πρωτότυπη εκστρατεία κατά του σχολικού εκφοβισμού από το 20ο Δ.Σ Χαλκίδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σπάω τη σιωπή μου σπάζοντας μπαλόνια: Μια πρωτότυπη εκστρατεία κατά του σχολικού εκφοβισμού από το 20ο Δ.Σ Χαλκίδας

Μάθε και Δράσε: Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 20ου Δ.Σ Χαλκίδας ξεκινούν εκστρατεία κατά του σχολικού εκφοβισμού
Με αφορμή την πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας οι μαθητές/τριες του 20ου Δημοτικού σχολείου Χαλκίδας, ξεκίνησαν εκστρατεία κατά του σχολικού εκφοβισμού υπό τον συντονισμό του Διευθυντή του σχολείου μας κ.Κιαπέκου Θεόδωρου με τον τίτλο: «Μάθε και δράσε!!!»

Οι δράσεις που θα γίνονται καθ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους είναι:

Α. «ΜΑΘΕ!»
Ενημερωτικό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή που θα λαμβάνουν τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθήτριες/μαθητές του σχολείου μας, αλλά και οι γονείς/κηδεμόνες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς ενημέρωση και αξιοποίησή του.

Η κορύφωση της εκστρατείας έγινε την 6η Μαρτίου 2024 με αφορμή την «Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας» όπου πραγματοποιήθηκαν τα εξής:

Β. «ΔΡΑΣE!»
❖ Εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας από τις μαθήτριες και τους μαθητές όλων των τάξεων με τον τίτλο: «Δράσε! Σπάσε τη σιωπή σου!!!»
❖ Πανελλαδική δράση σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης (Δ.Σ.Σ.Δ.) : «Σπάω τη σιωπή, σπάζοντας μπαλόνια» σε κεντρικά σημεία των πόλεων , και μέσα στις σχολικές μονάδες.

ΔΡΑΣΕΙΣ:
➢ Α. Στολισμός του σχολείου: με μπαλόνια (στα κάγκελα), αφίσες με συνθήματα κατά της βίας στους τοίχους του σχολείου
➢ Β. Οι μαθήτριες/μαθητές κατασκεύασαν πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα και συναισθήματα (λύπη,φόβο κλπ.)
➢ Γ. 9.00 ́-11.00 ́οι μαθήτριες/μαθητές όλων των τάξεων παρουσίασαν τις δράσεις τους (κατασκευές, αφίσες κ.α.)
➢ Δ. 10 λεπτά πριν τις 11 οι μαθήτριες και μαθητές του σχολείου, με μπαλόνια δεμένα στο χέρι και χαρτιά Α4 με συνθήματα(τα μοίρασαν στους περαστικούς) μεταβήκαμε στη πλατεία δικαστηρίων, πλησίον της σχολικής μονάδας,και στις 11 ακριβώς έσκασαν τα μπαλόνια (συμβολισμός: Ο κρότος/σπάσιμο των μπαλονιών συμβόλιζε το σπάσιμο της σιωπής στη βία. Αυτή η δράση έγινε ταυτόχρονα πανελλαδικά.)

Στην πλατεία δικαστηρίων εκτός από το 20ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας παρευρέθησαν αντιπροσωπείες μαθητών /τριών από το 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας και 6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας αντίστοιχα, όπου πήραν μέρος στη δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages