Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Ενορία της Ν. Λαμψάκου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην Ενορία της Ν. Λαμψάκου

Τρεις ημέρες μετά τον πανηγυρικό εορτασμό του πολιούχου της Ν. Λαμψάκου, Αγ. Τρύφωνος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε την Ενορία, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη στην Θεία Λειτουργία.

Συλλειτουργοί του Σεβασμιωτάτου ήταν οι αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός-ιεροκήρυκας και Αθανάσιος Φουρκής, ο πρεσβ. Πέτρος Βλάχος-εφημέριος της Ενορίας, οι διάκ. Σταύρος Καλαφάτης και Ειρηναίος Σταμέλος, ενώ την ιερά υμνωδία διηκόνησαν ο κ. Στυλιανός Μπενής-Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και ο κ. Χαράλαμπος Τσάκαλος-ιεροψάλτης της Ενορίας.

Κατά τη διάρκεια του κοινωνικού, αναγνώσθηκε η Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος περί του Γάμου. Μπορείτε να διαβάσετε την Εγκύκλιο επιλέγοντας τον σύνδεσμο: https://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/egyklioi.asp?id=3546&what_sub=egyklioi

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πατρικά σε όλους τους εκκλησιασθέντες ενορίτες, μεταξύ των οποίων και η πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, για την προλαβούσα εορτή του πολιούχου τους και με έναυσμα το περιεχόμενο της ιεροσυνοδικής Εγκυκλίου, επεσήμανε ότι οι χριστιανοί καλούμαστε να είμαστε εργάτες του θελήματος του Θεού, ώστε να γίνουμε και κληρονόμοι της βασιλείας Του. Κάθε τι που μας εκτρέπει ή μας απομακρύνει από το έργο του αγιασμού μας, ονομάζεται αμαρτία και πρέπει να το αποφεύγουμε, έχοντας εμπιστοσύνη στην μητέρα των μετανοούντων την μία, αγία, καθολική και αποστολική Εκκλησία του Χριστού.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο κλειστό Γυμναστήριο ΔΑΚ «Μελίνα Μερκούρη» στη Χαλκίδα, όπου ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα της ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων Ευβοίας.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages