Διοικητικά Πρόστιμα Καύσης στην Ύπαιθρο - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Διοικητικά Πρόστιμα Καύσης στην Ύπαιθρο

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Χαλκίδα 8 Φεβρουάριου 2024
ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Γ. Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
ΠΕ.ΠΥ.Δ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙ.ΠΎ.Ν.ΕΥΒΟΙΑΣ
Τηλέφωνο: 2221037125 - 2221037120
Ταχ. Δ/νση : Σιώκου 3 Τ.Θ. 18747
Email: dpv.evoias@Psnet.gr
 
Σήμερα και μέχρι αυτή την ώρα, βεβαιώθηκαν τρεις πράξεις επιβολής διοικητικών προστίμων στον Νομό Εύβοιας, για παραβάσεις Πυροσβεστικών Διατάξεων που αφορούν καύσεις στην ύπαιθρο. Στις ανωτέρω περιπτώσεις ακολουθείται η προβλεπόμενη ποινική διαδικασία.
Παρακαλούνται οι αγαπητοί συμπολίτες μας να αποφύγουν ενέργειες και εργασίες που προϋποθέτουν τη χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο και σε περίπτωση που επιλέξουν να προβούν σε καύση, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας, που καθορίζονται από την υπ’ αριθ. 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη τα οποία συμβάλλουν είτε στην ελαχιστοποίηση πιθανότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς είτε στην άμεση και ευχερέστερη καταστολή της και ενδεικτικά αναφέρονται:
Να εξασφαλίζεται επαρκής ποσότητα νερού, τουλάχιστον διακοσίων (200) λίτρων νερού ή άλλων μέσων υδροφόρων, γεωργικών ελκυστήρων, πτυοσκαπάνων κλπ.
Να δημιουργείται ψιλή ζώνη με άροση ή προωθητήρα πλάτους τουλάχιστον δέκα (10) μέτρων γύρω από την υπό καύση περιοχή, όταν αυτή απέχει λιγότερο από τριακόσια (300) μέτρα από δάση ή /δασικές εκτάσεις και στις λοιπές περιπτώσεις ζώνη τουλάχιστον τριών (3) μέτρων.
Να αποφεύγεται η καύση, όταν οι επικρατούσες τοπικές καιρικές συνθήκες την ημέρα της καύσης ευνοούν έναρξη και ταχεία εξάπλωσης πυρκαγιάς (π.χ. ένταση των ανέμων μεγαλύτερη των 3 μποφόρ).
Να υφίσταται επόπτευση καθ’ όλη τη διάρκεια της καύσης.
Να επακολουθεί σβήσιμο της φωτιάς.
Επισημαίνουμε ότι, η μη τήρηση των διαλαμβανομένων στα ανωτέρω, επισύρει υψηλά διοικητικά πρόστιμα καθώς και βαρύτατες ποινικές κυρώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages