Υποστελέχωση των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Υποστελέχωση των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας

Επιδιώκοντας να συμβάλλω στην επίλυση ζητημάτων κοινωνικής συνοχής και πρόνοιας, κατέθεσα ερώτηση προς την κυβέρνηση μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με το σοβαρό ζήτημα υποστελέχωσης των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας.

Τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας υπό τις συνθήκες τις οποίες λειτουργούν, είναι δύσκολο να ανταποκριθούν με επάρκεια στον ευαίσθητο κι απαιτητικό ρόλο τους. Μάλιστα, τα προβλήματα τα οποία εντοπίζονται κατά τη λειτουργία τους, θα επιδεινωθούν το επόμενο διάστημα καθώς λήγουν οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου του επικουρικού προσωπικού που απαιτείται.

Επειδή οι θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού που προκηρύχθηκαν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των προσλήψεων από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, είναι λιγότερες από αυτές που απαιτούνται για την εύρυθμη κι αποτελεσματική λειτουργία των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και επιπλέον αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας θα προκύψουν ακόμα σοβαρότερα προβλήματα στην εύρυθμη κι αποτελεσματική  λειτουργία τους, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1) Τι προτίθενται να πράξουν με τις επικείμενες λήξεις των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του επικουρικού προσωπικού στα κέντρα κοινωνικής  πρόνοιας; Θα προβούν στην ανανέωσή τους, προκειμένου να καλυφθεί η σημαντική έλλειψη προσωπικού;

2) Τι προτίθενται να πράξουν με την πλήρωση όλων των απαραίτητων θέσεων εργασίας, ώστε να διασφαλίσουν την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και την αποτελεσματικότερη παροχή φροντίδας στους περιθαλπόμενους;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages