Ευλογία Βασιλόπιττας Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ευλογία Βασιλόπιττας Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου

Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο μέγαρο της οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού, όπου μετά από ευγενική παραχώρηση του κ. Πνευματικού, από πολλών ετών μέχρι σήμερα εδρεύουν τα περισσότερα τμήματα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και κάνουν τις πρόβες τους οι χορωδίες της Σχολής.

Εκεί τον υποδέχθηκαν ο αρχιμ. Χρυσόστομος Καλύβας-μέλος του Δ.Σ. της Σχολής, ο Διευθυντής της Σχολής κ. Δήμος Τσίμπος-Λαμπαδάριος του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, οι Καθηγητές της Σχολής και οι μαθητές τους, καθώς και σύσσωμη η χορωδία παραδοσιακής μουσικής με τον χοράρχη της κ. Θεόδωρο Κοκκορίκο.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος, ευλόγησε την Βασιλόπιττα της Σχολής και ευχόμενος πατρικά, ευχαρίστησε τους Καθηγητές της Σχολής, οι οποίοι προσφέρουν αφιλοκερδώς στη Σχολή και μεταλαμπαδεύουν τη γνώση και την τέχνη της πατροπαράδοτης Βυζαντινής Μουσικής στους μαθητές τους. Αναφερόμενος στους μαθητές της Σχολής, επεσήμανε ότι η Σχολή είναι μια ακόμη δράση φιλανθρωπίας της τοπικής μας Εκκλησίας, αφού τα μαθήματα παραδίδονται εντελώς δωρεάν, αλλά ταυτόχρονα το έργο της Σχολής είναι και συμβολή στον πολιτισμό μας, διά της διαδόσεως και συνεχίσεως της μελέτης της Βυζαντινής μουσικής, οι οποίες μαρτυρούνται και από την ανάληψη ιεροψαλτικής διακονίας από πολλούς εκ των αποφοίτων και μαθητών της Σχολής, γι’ αυτό, τους προέτρεψε να επιδεικνύουν επιμέλεια και τακτικότητα στην σπουδή τους.

Το φλουρί της Βασιλόπιττας, εκ μέρους των Καθηγητών, εκέρδισε η κ. Βασιλική Τσιτσάκη και εκ μέρους των μαθητών ο κ. Ιωάννης Πολυχρόνης.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages