Εορταστική Εκδήλωση για το Δωδεκαήμερο και τα Φώτα Πραγματοποίησε το Φιλολογικό Τμήμα του Λ.Ε.Χαλκίδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εορταστική Εκδήλωση για το Δωδεκαήμερο και τα Φώτα Πραγματοποίησε το Φιλολογικό Τμήμα του Λ.Ε.Χαλκίδας

 Φιλολογικό Τμήμα Λ.Ε.Χ.

Έφορος: Ελένη-Ρόζα Νικολάου.

Εορταστική εκδήλωση για το Δωδεκαήμερο και τα Φώτα πραγματοποίησε το Φιλολογικό Τμήμα του Λ.Ε.Χ., την Τρίτη, 16-1-2024, στο κτήριο του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδας. 

Η Έφορος, κα Ελένη-Ρόζα Νικολάου, οι κυρίες-μέλη αλλά και φίλες και φίλοι του Φιλολογικού Τμήματος είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν τον τρόπο με τον οποίο διηγήματα και μυθιστορήματα αξιοποιούν ως αφόρμηση  τις εορτές του δωδεκαημέρου και των Φώτων, για να  παρουσιάσουν εσωτερικές συγκρούσεις αλλά και να εκφράσουν πανανθρώπινα μηνύματα. Τα κείμενα ανέγνωσαν κυρίες-μέλη του Φιλολογικού Τμήματος, ενώ  τις δραματοποιήσεις δύο διηγημάτων σκηνοθέτησε η κυρία-μέλος του Τμήματος Μαρία Παπακωνσταντίνου και τις παρουσίασε μαζί με άλλες κυρίες-μέλη του Φιλολογικού αλλά και με την ευγενική συμμετοχή ερασιτεχνών ηθοποιών. Το δεύτερο θεατρικό έκλεισε με κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας.  

Οι κυρίες-μέλη είχαν επιπλέον την ευκαιρία να ακούσουν ένα σπάνιο ηχητικό ντοκουμέντο, μία ηχογράφηση ιδιόμελου αίνων των Φώτων,  από βυζαντινό χορό με χοράρχη  τον κο Σπύρο Σιμιτζή, ηχογραφημένο το 1981, από το αρχείο της κυρίας Παπακωνσταντίνου.


Την εκδήλωση ετίμησε με την παρουσία της η πρόεδρος του Λ.Ε.Χ., κα Μαρία Κωτσή, η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού ομίλου Χαλκίδας, κα Αγγελική Γαλάνη και ο καθηγητής βυζαντινής μουσικής και χοράρχης, κος Σπύρος Σιμιτζής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages