Κεδίκογλου Συμεών: Παράταση της Προθεσμίας για την Ολοκλήρωση της Ειδικής Διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ Κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Κεδίκογλου Συμεών: Παράταση της Προθεσμίας για την Ολοκλήρωση της Ειδικής Διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ Κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με θέμα την παράταση της προθεσμίας για την ολοκλήρωση της ειδικής διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. 

Κυρίαρχο σημείο της προτεινόμενης ρύθμισης είναι η χρονική επέκταση των συμβάσεων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ κατά ένα χρόνο (31.12.2024), γεγονός το οποίο εναρμονίζεται με την πάγια θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία για:
• διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων
και τη δέσμευση του ιδίου του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, κ. Στέφανου Κασσελάκη, όπως αυτή διατυπώθηκε κατά την από 01.12.2023 συνάντηση με το Δ.Σ. των εργαζομένων της εταιρείας:
«Η ευθύνη της κατάρρευσης της ΛΑΡΚΟ φέρει την υπογραφή της Κυβέρνησης της Ν.Δ., οι Υπουργοί της οποίας αρχικά απαξίωσαν την εταιρεία και λοιδόρησαν τους εργαζόμενους, ενώ τώρα τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία και στην έξωση από τα σπίτια τους. Ευρισκόμενος στο πλευρό των εργαζομένων και στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία έχει θέσει εξ αρχής ως “κόκκινη γραμμή” τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ διατηρώντας τον παραγωγικό της χαρακτήρα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση ανανέωση των συμβάσεων που λήγουν στο τέλος του έτους και για το λόγο αυτό θα αναλάβουμε άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία».
Καθίσταται έτσι σαφές ότι, η άμεση ανάληψη της εν λόγω νομοθετικής πρωτοβουλίας από πλευράς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι απολύτως επιβεβλημένη καθώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι συμβάσεις τους λήγουν την 31η Δεκεμβρίου 2023. Τέλος, το γεγονός αυτό λαμβάνει χώρα την ώρα που παρουσιάζεται εμπλοκή στη διαδικασία της μεταβίβασης του ενεργητικού της εταιρείας καθώς έχει ασκηθεί προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της  απόφασης της Ειδικής Διαχείρισης της εταιρείας, με την οποία ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής.

 Προτείνοντες Βουλευτές είμαστε οι:
Σαρακιώτης Ιωάννης
Πούλου Παναγιού (Γιώτα )
Κεδίκογλου Συμεών
Βέττα Καλλιόπη
Παππάς Νικόλαος
Γαβρήλος Γεώργιος
Ζαμπάρας Μίλτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages