Σε σύσκεψη με Γ. Φλωρίδη και Γ. Μπούγα ο Θανάσης Ζεμπίλης - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σε σύσκεψη με Γ. Φλωρίδη και Γ. Μπούγα ο Θανάσης Ζεμπίλης

Σε σύσκεψη με Γ. Φλωρίδη και Γ. Μπούγα ο Θανάσης Ζεμπίλης έθεσε το θέμα του Εφετείου Εύβοιας και των περιφερειακών δικαστηρίων σε Κάρυστο, Ιστιαία και Κύμη.

Σε κλειστή σύσκεψη βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, παρουσία του προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα και του Γ.Γ. της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρου Καλαφάτη, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής παραβρέθηκε ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης. 
Στην έναρξη της σύσκεψης ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Φλωρίδης παρουσίασε τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, ενώ ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Μπούγας παρουσίασε το σχέδιο επιτάχυνσης της δικαιοσύνης και αναμόρφωσης του δικαστικού χάρτη της χώρας. 
Ο Βουλευτής Εύβοιας κ. Θανάσης Ζεμπίλης αναφέρθηκε στο πόρισμα της ομάδας εργασίας για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη της χώρας, τονίζοντας ότι η προτεινόμενη συγχώνευση των πέντε (5) περιφερειακών εφετείων ουδεμία συμβολή θα έχει στην επιδιωκόμενη επιτάχυνση της δικαιοσύνης. Στη συνέχεια ο κ. Ζεμπίλης αναφέρθηκε στον υποδειγματικό τρόπο λειτουργίας του Εφετείου Εύβοιας, αλλά και στα πληθυσμιακά χαρακτηριστικά της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, ως της πολυπληθέστερης και ραγδαία αναπτυσσόμενης περιοχής της Στερεάς Ελλάδας. Επίσης, ο κ. Ζεμπίλης επισήμανε την νησιωτικότητα, την γεωμορφολογία και την έλλειψη υποδομών της Εύβοιας, χαρακτηριστικά που καθιστούν δυσχερή την πρόσβαση των πολιτών από τα άκρα του νομού στο κέντρο. «Στη περίπτωση που καταργηθεί το Εφετείο Εύβοιας πλήττεται καίρια η θεμελιώδης αρχή της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στη δικαιοσύνη», τόνισε ο κ. Ζεμπίλης. 
Περαιτέρω, ο Βουλευτής Εύβοιας ζήτησε την λειτουργία στα απομακρυσμένα σημεία του νόμου (Κάρυστος, Ιστιαία, Κύμη κλπ) περιφερειακών δικαστηρίων, στην περίπτωση της ενοποίησης του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, με την κατάργηση-συγχώνευση των ειρηνοδικείων. 
Οι κκ Γ. Φλωρίδης και Γ.Μπούγας δεσμεύθηκαν στον κ. Ζεμπίλη ότι θα θέσουν σε ευρεία διαβούλευση το σχέδιο αναμόρφωσης του δικαστικού χάρτη της χώρας, ώστε να εξασφαλιστεί η ανεμπόδιστη πρόσβαση των πολιτών στη δικαιοσύνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages