Αναφορά Συμεών Κεδίκογλου «Εξαίρεση του Ν.Π.Δ.Δ. Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του καρκίνου “Γεώργιος Ν. Παπανικολάου“» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Αναφορά Συμεών Κεδίκογλου «Εξαίρεση του Ν.Π.Δ.Δ. Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του καρκίνου “Γεώργιος Ν. Παπανικολάου“»

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Για τον Υπουργό Εσωτερικών  

Θέμα: «Εξαίρεση του Ν.Π.Δ.Δ. Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του καρκίνου “Γεώργιος Ν. Παπανικολάου“»

Η πρόσφατη απόφαση της 9ης Νοεμβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου για το αίτημα εξαίρεσης κατά το άρθρο 52 του Ν. 5056/2023 από την κατάργηση που προβλέπεται στα άρθρα 27 και 29 του Ν.Π.Δ.Δ. Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του καρκίνου “Γεώργιος Ν. Παπανικολάου“ και την παραμονή του ως νομικό πρόσωπο μας βρίσκει σύμφωνους. Κι αυτό γιατί πράγματι ο Γεώργιος Παπανικολάου υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα με επιστημονικό έργο παγκόσμιας ακτινοβολίας καταγόμενος από την Κύμη όπου υπάρχει άλλωστε και το πατρικό του σπίτι.

Σκοπός του Ινστιτούτου, λοιπόν, είναι η ανάδειξη τόσο του έργου του όσο και η ενημέρωση των πολιτών για θέματα πρόληψης του καρκίνου. Επίσης, η διεξαγωγή σεμιναρίων, συνεδρίων αλλά και δράσεων με συμμετοχή από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχει σα δευτερογενές αποτέλεσμα είναι την τουριστική ανάδειξη και επισκεψιμότητα της περιοχής κυριολεκτικά από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Συνεπώς, συντασσόμαστε με το πάνδημο αίτημα των κατοίκων για τη δυνατότητα συνέχισης της δράσης του   Ινστιτούτου αλλά και της ενίσχυσής του περαιτέρω και παρακαλούμε να δείτε το θέμα με τη δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία. 
 
Αθήνα, 15  Νοεμβρίου 2023

Ο καταθέτων βουλευτής,
Συμεών Κεδίκογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages