Ανακοίνωση: Η Ειδική Οικονομική Ζώνη των Ναυπηγείων Χαλκίδας Όχι στη γαλέρα της Εργολαβοποίησης - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ανακοίνωση: Η Ειδική Οικονομική Ζώνη των Ναυπηγείων Χαλκίδας Όχι στη γαλέρα της Εργολαβοποίησης

Η Ειδική Οικονομική Ζώνη των Ναυπηγείων Χαλκίδας  

Όχι στη γαλέρα της Εργολαβοποίησης 

Το τελευταίο διάστημα έχει ξεσπάσει ένας χαρτοπόλεμος γύρω από την κατάσταση στη Ναυπηγοεπισκευή αποπροσανατολίζοντας από τα πραγματικά προβλήματα των εργατών και τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Μην έχουμε αυταπάτες. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει.

Πρώην, νυν και αεί εργοδοτικά σωματεία, συνδικαλιστικές αστικοποιημένες γραφειοκρατίες, συμμετέχουν στη διαπάλη επιχειρηματικών συμφερόντων και στο φαγοπότι των κερδοσκόπων.

Κι όλο αυτό το ξεκαθάρισμα λογαριασμών χωρίς κουβέντα για τις αντεργατικές μεθόδους της παρασιτικής εργοδοσίας και εργολαβίας που λυμαίνονται το μόχθο μας.

Στα Ναυπηγεία Χαλκίδας η εργολαβοποίηση απλώνεται ανεξέλεγκτα σε προσωπικό, εργασίες και παραγωγικά τμήματα, δικαιώματα και κατακτήσεις σαρώνονται.

Ο βασικός εργολάβος Νίκος Σαββίδης δημιουργεί συνθήκες "γαλέρας", μια ειδική οικονομική ζώνη ώστε να απολαμβάνει πλήρη ασυλία για να "τσακίζει" εργαζόμενους.

Δουλειά χωρίς σταματημό, χωρίς να γνωρίζεις το ωράριο, πότε κι αν θα πάρεις ρεπό. Αν ζητήσεις τιμωρείσαι. Εργάτες χωρίς συγκροτημένα συλλογικά δικαιώματα, χωρίς ΣΣΕ. Υγιεινή και ασφάλεια θυσία στην εντατικοποίηση. Απολύσεις και εκδικητικές βλαπτικές μεταβολές.

"Σκλαβοπάζαρο", μεροκάματο του τρόμου, υπερωρίες ήλιο με ήλιο. Εργατικά ατυχήματα φυγαδεύονται ή κουκουλώνονται με την ατομική ευθύνη. 'Έμπειροι τεχνίτες φεύγουν μακριά. Ρύπανση σε θάλασσα και στεριά.

Η υποταγμένη και συμβιβασμένη ηγεσία του σωματείου παρουσιάζει τον εργασιακό μεσαίωνα ως "αναγέννηση". Όποιος βγει απέναντι καρατομείται και παρουσιάζεται ως εγκάθετος.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Οι εργάτες πρέπει να συσπειρωθούμε, να συγκρουστούμε με το εκμεταλλευτικό σύστημα, να σώσουμε τη δουλειά και τη ζωή μας. Ρήξη με την εργοδοσία, τους εργολάβους και τους μηχανισμούς τους. 

Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας και Σωματεία Μετάλλου να έρθουν στα Ναυπηγεία, να διαπιστώσουν τα προβλήματα και να στηρίξουν τους εργάτες.

Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας να κάνει ελέγχους.

Ο αγώνας μας ξεκινά!

ΤΑΞΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΥΠΗΓΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages