Εκδήλωση με αφορμή της πυρκαγιές του 2021 στη Βόρεια Εύβοια, αλλά και τις φετινές καταστροφές σε Έβρο, Ρόδο, Θεσσαλία... - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εκδήλωση με αφορμή της πυρκαγιές του 2021 στη Βόρεια Εύβοια, αλλά και τις φετινές καταστροφές σε Έβρο, Ρόδο, Θεσσαλία...

Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, στις 6μμ θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της περιφερειακής ενότητας Εύβοιας, εκδήλωση με αφορμή της πυρκαγιές του 2021 στη Βόρεια Εύβοια, αλλά και τις φετινές καταστροφές σε Έβρο, Ρόδο, Θεσσαλία...

Στην εκδήλωση καλούμε οι δημιουργοί των δύο ντοκιμαντέρ για την Βόρεια Εύβοια, ο Βασίλης Νίκας με το ντοκιμαντέρ “ Βόρεια Εύβοια· Κανένας Νεκρός (!)” και οι Νέλλη Ψαρρού και Ιωάννης Λαζάρου, με το ντοκιμαντέρ σε δύο μέρη “Βόρεια Εύβοια, Το Σχέδιο” - τα τελευταία δύο μέρη είναι αναρτημένα στη σελίδα www.tosxedio.com και αποτελούν ήδη ταινίες αναφοράς για την πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια με μισό εκατομμύριο θεατές!

“Αν στα ντοκιμαντέρ μας για την καμένη Βόρεια Εύβοια αλλάζαμε το όνομα της περιοχής, σε Ρόδο, Έβρο, Κέρκυρα, ακόμα και Θεσσαλία, τότε η έρευνά μας θα μπορούσε κάλλιστα να αναφέρεται σε αυτές τις περιοχές”.

Με αυτόν τον προβληματισμό, εμείς, που έχουμε ζήσει τις ημέρες της πυρκαγιάς να καίγεται ο τόπος μας χωρίς κανένα σχέδιο πυροπροστασίας και αποτελεσματικής δασοπυρόσβεσης, σε συνδυασμό με τον επιζήμια, όπως αποδείχθηκε, χρήση του 112, θέλουμε να ενημερώσουμε τους συνανθρώπους μας στις περιοχές που έχουν πληγεί για τους κινδύνους και τις παγίδες των υποσχέσεων αποκατάστασης και στήριξης. Θέλουμε επίσης να μοιραστούμε τη δική μας εμπειρία σχετικά με τη διαχείριση της βοήθειας που στάλθηκε ως αλληλεγγύη, την πορεία των αποζημιώσεων και, κυρίως, σχετικά με το πως πρέπει να προετοιμαστούμε ως πολίτες για τη σωτηρία των δασών μας που έχουν απομείνει. Μας απασχολεί δηλαδή το τι κάνουμε εμείς.

Αυτή η εκδήλωση είναι ένα κάλεσμα για συζήτηση και κατάθεση προτάσεων με σκοπό να πάρουμε εμείς τη ζωή μας στα χέρια μας.

Καλούμε πολίτες και συλλογικότητες να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Καλούμε επίσης ομάδες πληγέντων από όλη την Ελλάδα να επικοινωνήσουν μαζί μας, ώστε να συνδεθούν  διαδικτυακά και να παρέμβουν στη συζήτηση.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Νέλλη Ψαρρού, πολιτική επιστήμονας, ανεξάρτητη δημοσιογράφος
Ιωάννης Λαζάρου, εικαστικός, ερευνητής δημοσιογράφος
Κωνσταντίνος Αγγέλου, εικαστικός, φιλόσοφος
Τάσος Σταματίου, πρόεδρος Αναγκαστικού Δασικού Συνεταιρισμού Ελληνικών
Τάσος Μπαλτάς, πρόεδρος Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας
Βασίλης Νίκας, φωτογράφος

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Νίκα, "Βόρεια Εύβοια· Κανένας Νεκρός (!)" διάρκειας 55΄.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι: Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας
                                                     Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδος
                                                     Φωνή του Δάσους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages