Στα Αποκαλυπτήρια του μνημειακού γλυπτού Νέας Αρτάκης η Δήμαρχος Χαλκιδέων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Στα Αποκαλυπτήρια του μνημειακού γλυπτού Νέας Αρτάκης η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στα Αποκαλυπτήρια του μνημειακού γλυπτού «Η Μικρασιάτισσα» στη Νέα Αρτάκη, που τελέστηκαν χθες, Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την εγκατάσταση των Αρτακηνών προσφύγων, παρευρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Τα Αποκαλυπτήρια έκαναν η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο γλύπτης του μνημείου Γεώργιος Ραχούτης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτών Νέας Αρτάκης Γιώργος Χατζηβασιλείου.

«Νιώθω περήφανη που είμαι Δήμαρχος σε έναν τόσο ιστορικό τόπο, που στα γεωγραφικά του όρια έχει τη Νέα Αρτάκη, που ακριβώς 100 χρόνια πριν, ήρθαν οι δικοί σας πρόγονοι εδώ και πρόκοψαν. Και το ότι πρόκοψαν φαίνεται και στην εικόνα της, αλλά κυρίως το διαπιστώνουμε από εσάς, τους απογόνους τους.
 Άξιοι συνεχιστές, κρατάτε τη Νέα Αρτάκη ψηλά και έχετε καταφέρει να μας κάνετε, όσους δεν είμαστε, να νιώθουμε πρόσφυγες. 
Το μνημείο αυτό δεν είναι απλώς μια πρωτοβουλία, αλλά αποτέλεσμα δουλειάς και συνεχούς προσπάθειας των ανθρώπων του Συλλόγου πολιτών Ν. Αρτάκης και της μεγάλης καλλιτεχνικής δημιουργίας του διεθνούς φήμης γλύπτη κ. Ραχούτη. 
Στον Δήμο Χαλκιδέων, ως αρωγοί, νιώθουμε περήφανοι γιατί σήμερα κάναμε, έστω στο ελάχιστο, ένα ιστορικό και ηθικό χρέος. 
Όπως είπε και η Διδώ Σωτηρίου στο μυθιστόρημά της “Οι νεκροί περιμένουν απόψε… κάτι κάναμε γι’ αυτούς”.», ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό της η Δήμαρχος Χαλκιδέων και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους Συλλόγους της Νέας Αρτάκης και ιδιαίτερα, στον Σύλλογο πολιτών Ν. Αρτάκης, για το αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειάς τους και απένειμε τιμητικό αναμνηστικό, εκ μέρους του Συλλόγου πολιτών, στον γλύπτη κ. Γιώργο Ραχούτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages