Στην εκδήλωση του Συλλόγου των Απανταχού Παντειχιανών, η Δήμαρχος Χαλκιδέων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Στην εκδήλωση του Συλλόγου των Απανταχού Παντειχιανών, η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στην καθιερωμένη εκδήλωση του Συλλόγου των Απανταχού Παντειχιανών «Ο Άγιος Γεώργιος», αφιερωμένη στις αλησμόνητες πατρίδες και τα θύματα του Μικρασιατικού Ελληνισμού, που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, παρευρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.
Συγκεκριμένα, τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής στον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Παντειχίου Αυλίδας και στη συνέχεια τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων, κατά την οποία η Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Χαλκιδέων.
«Είμαι τυχερή που είμαι Δήμαρχος σε αυτόν τον ιστορικό τόπο, που στα γεωγραφικά του όρια έχει περιοχές όπως η Νέα Αρτάκη, το Παντείχι, η Νέα Λάμψακος. Είστε απόγονοι όλων εκείνων που ξεριζώθηκαν και με δύσκολες συνθήκες ήρθαν και εγκαταστάθηκαν εδώ. Όλων εκείνων που πρόκοψαν και μας δίδαξαν μέσα από τον Πολιτισμό και την Ιστορία τους, τις διηγήσεις, τη μουσική, ακόμη και από τα φαγητά τους. Μας δίδαξαν όμως και τις αξίες της φιλοπατρίας και της φιλοξενίας. Είστε άξιοι συνεχιστές τους. Εύχομαι εκδηλώσεις σαν τη σημερινή και σημαντικές προσπάθειες σαν του Συλλόγου σας να είναι αυτές που θα συνεχίζουν την Ιστορία σήμερα και στο πέρασμα των αιώνων», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό της η Δήμαρχος Χαλκιδέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages