Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στον Εγκαινιασμό Επαναλειτουργίας Δασικού Χωριού Παπάδων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στον Εγκαινιασμό Επαναλειτουργίας Δασικού Χωριού Παπάδων

Φωτογραφιες: Ιωάννης Φαφούτης

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο αποκαταστημένο πλέον Δασικό Χωρίο Παπάδων Β. Ευβοίας, το οποίο είχε πληγεί από την καταστροφική πυρκαϊά του Αυγούστου του 2021. Εκεί, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Γαβριήλ Εμμανουηλίδη-Ηγούμενο της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ Γέροντος, τον Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνο Λιάσκο-Εφημέριο του Ι. Ν. Γενεθλίου Θεοτόκου Λίμνης και Αρχιερατικό Επίτροπο Αιγαίων και Νηλέως, τον Πρεσβ. Κωνσταντίνο Μπακαλάκη-Εφημέριο της Ενορίας Κοιμ. Θεοτόκου Παπάδων και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη, ετέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων νέου Δασικού Χωριού.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, κατά τον χαιρετισμό του, ευχήθηκε να μην ξανά βιώσει η Εύβοια την καταστροφή και την απειλή της πυρκαϊάς, το Δασικό Χωριό να το επισκέπτονται όχι ως ανάμνηση του απολεσθέντος φυσικού κάλλους όλης της περιοχής, αλλά να γίνει η αρχή αναδάσωσης και αποκατάστασης της φύσης στη Β. Εύβοια. Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε, επίσης, όλους να διαβάσουν το μήνυμα του οικουμενικού μας Πατριάρχου για το φυσικό περιβάλλον, μιας και η πρώτη του Σεπτεμβρίου είναι η αρχή της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς και η ορισμένη από την Εκκλησία ημέρα προστασίας του Περιβάλλοντος.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Μαντουδίο-Λίμνης-Αγίας Άννης κ. Γεώργιος Τσαπουρνιώτης κ άλλοι εκπρόσωποι τοπικών και περιφερειακών φορέων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Όλοι οι συμμετέχοντες προσκεκλημένοι, μετά την τελετή, ξεναγήθηκαν στους ανακαινισμένους χώρους του Δασικού Χωριού.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages