Στη Βουλή φέρνει ο Θ.Ζεμπίλης το μείζον θέμα του βόρειου οδικού άξονα μετά την αρνητική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Στη Βουλή φέρνει ο Θ.Ζεμπίλης το μείζον θέμα του βόρειου οδικού άξονα μετά την αρνητική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Την προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για την επανεργοποίηση της διαδικασίας ανάθεσης της μελέτης για τον οδικό άξονα της Βόρειας Εύβοιας ζητά με την υπ.αρ:726/15-90-23      ερώτησή του στη Βουλή ο Βουλευτής Εύβοιας κ. Θανάσης Ζεμπίλης. Ειδικότερα, στην ερώτηση του ο κ. Ζεμπίλης αναφέρεται στην σπουδαιότητα του έργου στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας, καθώς και στο ιστορικό της διαδικασίας ανάθεσης της μελέτης μέχρι την αρνητική γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου. Αναλυτικά, η υπ.αρ: 726/15-09-23  Ερώτηση του κ. Ζεμπίλη έχει ως εξής:
Στο master plan του προγράμματος ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, υπό τον τίτλο «Εύβοια Μετά», που δημοσιοποιήθηκε την 1 Νοεμβρίου 2022, περιλαμβάνεται ως κομβικής σημασίας έργο η κατασκευή του νέου οδικού άξονα Ψαχνών - Στροφυλιάς. Είναι ενδεικτικό ότι από τα 381 εκ.ευρώ του προϋπολογισμού του προγράμματος το 60% αφορά την κατασκευή του νέου οδικού άξονα. Πράγματι, στις 22 Δεκεμβρίου 2022 δημοπρατήθηκε η μελέτη του έργου «Κεντρικός Οδικός Άξονας Βόρειας Εύβοιας τμήμα: Παράκαμψη Ψαχνών - Προκόπι(Στροφυλιά)», αρχικού προϋπολογισμού 7.900.000 ευρώ (με ΦΠΑ και απρόβλεπτα). Η μελέτη δημοπρατήθηκε με τη διαδικασία του επείγοντος και προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η «ΔΡΟΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΕ-ΔΤ:ΔΡΟΜΟΣ ΕΕ», σύμφωνα με τα πρακτικά της επιτροπής αξιολόγησης. Ωστόσο, κατά τον προσυμβατικό έλεγχο το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν ενέκρινε την σύμβαση του εν θέματι έργου, καθώς έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος εφαρμογής της προβλεπόμενης από την παρ. 2γ του άρθρου 32 του Ν. 4412/2016 διαδικασίας ανάθεσης μελέτης με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση. Έκτοτε, ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί για την επανενεργοποίηση της διαδικασίας ανάθεσης της μελέτης του έργου.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την επίσπευση της διαδικασίας εκπόνησης της μελέτης για την κατασκευή του βόρειου οδικού άξονα;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages