Να Ανατρέψουμε τις Δολοφονικές Πολιτικές – Να Διώξουμε όσους τις Ασκούν Οι Ζωές μας πάνω από τα Κέρδη - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Να Ανατρέψουμε τις Δολοφονικές Πολιτικές – Να Διώξουμε όσους τις Ασκούν Οι Ζωές μας πάνω από τα Κέρδη

Μετά τις ολέθριες πυρκαγιές, ήρθαν οι καταστροφικές πλημμύρες. Άνθρωποι, ζώα, περιουσίες, περιοχές χάθηκαν κάτω από τις λάσπες στη Θεσσαλία. Οι εικόνες και οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το μέγεθος της τραγωδίας στις περιοχές που έχουν μετατραπεί σε λίμνη. Φοβόμαστε ότι θα αποκαλυφτεί εκατόμβη θυμάτων στα χωριά που τα σπίτια είχαν καλυφθεί μέχρι τις στέγες από το νερό. 
Συμπάσχουμε με τους ανθρώπους που μένουν εγκλωβισμένοι χωρίς νερό, τροφή και ρεύμα και μένουν αβοήθητοι. Συγκλονιζόμαστε από τους ανθρώπους που έχουν δυνατότητα επικοινωνίας και καλούν για βοήθεια χωρίς ανταπόκριση και δυστυχώς είναι εκατοντάδες ακόμα αυτοί που δεν μπορούν καν να ακουστούν.  ιατί ζούμε μια ακόμα τραγωδία ; 
Πού είναι τα μεγάλα έργα που διαφημίζουν οι κυβερνήσεις ; Πού είναι τα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας;  Πού είναι οι συντονισμοί πολιτικής προστασίας ; Γιατί πνίγηκε ο Παλαμάς μέσα στη νύκτα και το μήνυμα 112 έφτασε μετά από ώρες ; Γιατί σκοτώνονται νέα παιδιά στα Τέμπη, γιατί πνίγονται εκατοντάδες στην Πύλο,  γιατί καίγονται άνθρωποι στη Δαδιά. Μια κόκκινη κλωστή συνδέει όλα αυτά τα γεγονότα. 
Δεν θα λογαριαστούμε μετά. Θα λογαριαστούμε τώρα με τους ενόχους. Γιατί επαναλαμβάνονται συνέχεια οι τραγικές συνέπειες των πολιτικών που βάζουν τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές μας.  Γιατί κάθε πριν, κάθε τώρα και κάθε μετά μπαίνουν  τα ίδια ερωτήματα. Αλλά, οι απαντήσεις χρειάζεται να είναι καθαρές και να καταδείξουν τις αιτίες, τους ενόχους και να γίνουν δύναμη για να τα αλλάξουμε όλα.  
Ο καπιταλισμός είναι δολοφονικός. Η «ανάπτυξη» τους φέρνει νεκρούς. Η πολιτική τους σκορπά φτώχεια και θάνατο. Η λεηλασία φύσης και ανθρώπων έχει ξεπεράσει τα όρια της και στέλνει μήνυμα κινδύνου για τη ζωή στον πλανήτη. 
Η κλιματική κρίση, αποτέλεσμα του φαινόμενου του θερμοκηπίου από τις εκπομπές ρύπων εκδηλώνεται, όπως έχει προβλεφθεί ανάμεσα στα άλλα, και με αύξηση και ένταση των τροπικού τύπου καταρρακτωδών βροχών και στην περιοχή μας. Βιώνουμε μια από τις συνέπειες της αύξηση της θερμοκρασίας με την  μεγαλύτερη εξάτμιση των θαλασσίων υδάτων. Οι προειδοποιήσεις για την ανάγκη περιορισμού των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου δεν εισακούονται και συνεχίζεται  η αχαλίνωτη και ανεξέλεγκτη κεφαλαιοκρατική παραγωγή και παράλληλα η λειτουργία του διαστροφικού εμπόριου ρύπων.   
Παράλληλα η ανυπαρξία πολιτικών για προστασία των δασών, αντιπλημμυρικά έργα, για υπηρεσίες και  υποδομές πολιτικής προστασίας συνθέτουν το δολοφονικό μίγμα της πολιτικής της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και όλου του οικονομικού και πολιτικού συστήματος που δημιουργεί επαναλαμβανόμενες τραγωδίες. Κανείς τους Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, φασίστες δεν διαφοροποιούνται για τους αντιπεριβαλλοντικούς νόμους και τη λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος. Επιλογή όλων ήταν και είναι να ξοδεύονται δισ. € για πολεμικούς εξοπλισμούς, σώματα καταστολής, διάσωση τραπεζών και επιδοτήσεις «επενδυτών» και όχι για στελέχωση με προσωπικό για δασική φροντίδα, δασοπροστασία, πυρόσβεση, για υποδομές και έργα για την προστασία του περιβάλλοντος και της κοινωνίας.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ., εντείνει τη λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος για τα κέρδη των επενδυτών με τη συνενοχή στο έγκλημα περιφερειακών αρχών και δημοτικών αρχόντων.  Με την υποστήριξη των κρατικών και ιδιωτικών ΜΜΕ επιχειρεί να αποκρύψει τις δολοφονικές ευθύνες της, να τα φορτώσει όλα στα «ακραία και πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα», να διαχειριστεί επικοινωνιακά την τραγωδία εμφανιζόμενη ως σωτήρας και να φροντίζει να μην αποκαλύπτεται ο αριθμός των νεκρών επειδή δήθεν ενδιαφέρεται πρώτα για τους ζωντανούς. 
Οι κεφαλές του τοπικού κράτους, περιφερειάρχης και δήμαρχοι της Θεσσαλίας εξαντλούν τη ρητορεία τους στην ένταση των φαινομένων και την ανάγκη οι άνθρωποι να μείνουν σπίτι ή να εκκενώσουν και φυσικά πάντα να υπακούνε στις αρχές. Αρχές που είναι μέρος των προβλημάτων και όχι της επίλυσής τους. Όλο το προηγούμενο διάστημα απαριθμούσαν κονδύλια για την υποτιθέμενη άρτια αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλίας. Αλήθεια ποιο καιρικό φαινόμενο αντιμετώπισαν αποτελεσματικά η περιφέρεια και οι δήμοι της Θεσσαλίας τα τελευταία χρόνια; Ταυτόχρονα έχουν οργανώσει ένα ακριβοπληρωμένο φαιδρό επικοινωνιακό παιχνίδι που απλώς αποκρύπτει  ότι έχουν αφήσει τους κατοίκους στο έλεος των στοιχείων της φύσης. Δεν είναι ανικανότητα, δεν είναι αμέλεια, δεν είναι η «κακιά η τύχη». Είναι οι στρατηγικές ιεραρχήσεις της τοπικής άρχουσας τάξης που έχουν πετάξει στα τάρταρα ως αντιοικονομική την προστασία της ανθρώπινης ζωής, της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και συνολικά των τρόπο διαβίωσης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Έγκλημα που επαναλαμβάνεται με μεθόδευση και σχέδιο. Παράλληλα, όσο τα έργα υποδομής χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, τα όποια έργα -θα γίνουν- δε θα στοχεύουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση των τοπικών κοινωνιών και αναγκών, αλλά στη θωράκιση της καπιταλιστικής δραστηριότητας, που αντικειμενικά στο κυνήγι του κέρδους θα δράσει παρασιτικά προς τους περιβαλλοντικούς παράγοντες.
Η καταστροφή στην περιοχή της Θεσσαλίας, όπως και οι τραγωδίες και η πρόσφατη δολοφονία στο λιμάνι του Πειραιά, καταδεικνύουν ότι δεν είμαστε όλοι ίσοι. Τα πρώτα θύματα πρόσφυγες, νέα παιδιά, φτωχοί αγρότες και εργάτες.  
Είμαστε αποφασισμένοι με τον αγώνα και την αλληλεγγύη μας να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές για να αποτρέψουμε νέες καταστροφές. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες συλλογικοτήτων και σωματείων για υλική βοήθεια στους πληγέντες. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους συναγωνιστές-στριες της Αριστερής Παρέμβασης Θεσσαλίας & απαιτούμε μαζί τους: 
Μέριμνα για υποστήριξη όλων των εγκλωβισμένων και άμεσο απεγκλωβισμό όλων. 
Φροντίδα για τη διαμονή, σίτιση, περίθαλψη των πληγέντων. 
Ταχεία αποκατάσταση των ζημιών.
Άμεση και επαρκή αποζημίωση σε όλους τους πληγέντες για την καταστροφή κάθε κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, αγροτικής παραγωγής, επαγγελματικού εξοπλισμού και οποιουδήποτε άλλου περιουσιακού στοιχείου του λαού στην περιοχή. 
Άμεσα αντιπλημμυρικά έργα και αντιπλημμυρικό σχεδιασμό που να εντάσσεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. 
Απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το έγκλημα στην κυβέρνηση και την περιφερειακή αρχή.  
Προστασία των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος. Έργα υποδομών για την προστασία των ανθρώπινων ζωών. 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ,  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Περιφερειακές κινήσεις
Αν. Μακεδονία - Θράκη: Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση-Ανταρσία στην Α.Μ.Θ.
Αττική: Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική- Ανταρσία σε κυβέρνηση - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ.
Βόρειο Αιγαίο: Ανταρσία στο Αιγαίο - Αντικαπιταλιστική Αριστερά
Δυτική Ελλάδα: Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα
Δυτική Μακεδονία : Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή στη Δυτ. Μακεδονία
Ήπειρος: Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο Αγωνιστικό Μέτωπο
Θεσσαλία: Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία - Ανταρσία για την Ανατροπή
Ιόνια : Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια 
Κ. Μακεδονία : Ανταρσία - Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην Κ. Μακεδονία
Κρήτη: Ανυπόταχτη Κρήτη - Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση
Πελοπόννησος: Ανταρσία στο Μωριά - Συμπόρευση για την ανατροπή
Στερεά Ελλάδα: Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα

Δημοτικές κινήσεις
Αγ. Αναργύρων-Καματερού: Ανυπότακτη Πόλη - Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση στις γειτονιές 
Αγρινίου : Ανυπότακτο Αγρίνιο
Αθήνας: Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας 
Αθήνας: Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα Ανταρσία σε κυβέρνηση - Ε.Ε. - κεφάλαιο 
Αμπελόκηποι-Μενεμένη : Ανυπακοή στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης
Βύρωνα: Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα
Γλυφάδας: Αριστερή πρωτοβουλία Γλυφάδας - Με την αριστερά της ρήξης και της ανατροπής
Δάφνης-Υμηττού:  Μαχόμενη Αριστερή Κίνηση Ανατροπής (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α.)
Ελληνικού-Αργυρούπολης: Εκτός Πλάνου - Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης 
Ηλιούπολης: Μαχόμενη Ηλιούπολη Αριστερή Ανατρεπτική Κίνηση
Ηράκλειο Αττικής : Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο
Ιλίου : Αριστερή Κίνηση Ιλίου (ΑΡΚΙ)
Ιωάννινα: Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα Αγωνιστικό Μέτωπο
Καισαριανής: Ανυπόταχτη Καισαριανή - Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση
Καλλιθέα : Μία Πόλη στο Δρόμο" Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση
Νέας Ιωνίας: Εκτός Σχεδίου - Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία
Νέας Σμύρνης: Μια πόλη Ανάποδα - Αριστερή Παρέμβαση στους δρόμους της Νέας Σμύρνης
Νίκαια-Ρέντη: Ανταρσία στην Κοκκινιά της Προσφυγιάς και της Αντίστασης
Πειραιάς: Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Πειραιά - Ανταρσία στο λιμάνι 
Περιστερίου: Αριστερή Κίνηση Περιστερίου
Πρέβεζα : Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας
Χανίων: Ανταρσία στα Χανιά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουEVIA XALKIDA PHOTOS

Pages