Εορτή Λήξης Νεανικών Κατηχητικών Συνάξεων στην Αρχιερατική Περιφέρεια Διρφύων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εορτή Λήξης Νεανικών Κατηχητικών Συνάξεων στην Αρχιερατική Περιφέρεια Διρφύων

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 5 Ιουνίου 2023, το απόγευμα στο χωριό Πάλιουρας Διρφύων και συγκεκριμένα στο προαύλιο του Ενοριακού Ι. Ναού Αγ. Νικολάου, πραγματοποιήθηκε η Ε' εορτή λήξης κατηχητικών συνάξεων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Διρφύων, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. 

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης-Ιεροκήρυκας και υπεύθυνος Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος και Β΄ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιμ. Νεόφυτος Χασάν-Εφημέριος της Ενορίας Πάλιουρα, ο Πρωτοπρεσβ. Εμμανουήλ Βιολάκης-Αρχιερατικός Επίτροπος Διρφύων και όλοι οι Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Διρφύων.

Την εορτή άνοιξε ο π. Νεόφυτος, ο οποίος αρχικά καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο στο χωριό, καθώς και όλους τους προσκεκλημένους. Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ανιδιοτελή αγάπη του προς όλους και ιδίως τα παιδιά και αναφέρθηκε με συντομία στο θεολογικό περιεχόμενο της εκδήλωσης, που ήταν αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο, με κεντρικό νόημα τον στίχο από τους χαιρετισμούς "Χαίρε κλίμαξ επουράνια δι’ ης κατέβη ο Θεός. Χαίρε γέφυρα μετάγουσα τους εκ γης προς ουρανόν».

Στη συνέχεια παρουσιάσθηκαν θεατρικά δρώμενα, ποιήματα, τραγούδια αλλά και χοροί με αναφορά στην Παναγία.  Πριν την λήξη, παιδιά από την Ενορία Μίστρου έπαιξαν παιχνίδια, ενώ την εορτή παρουσίασε η κ. Παρασκευή Καλαφάτη.

Η Αντιπρόεδρος της Κοινότητας και Κατηχήτρια στην Ενορία Πάλιουρα κ. Κατερίνα Μπουροδήμου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και την πατρική του ευλογία και μαζί με παιδιά του Κατηχητικού του προσέφερε μια ανθοδέσμη.

Ο Αρχιερατικός επίτροπος, π. Εμμανουήλ, αμέσως μετά, είπε ότι μετά από παύση τριών ετών η εορτή πραγματοποιήθηκε και ευχαρίστησε πρώτα απ' όλους τον Σεβασμιώτατο, για την ευλογία που πάντοτε δίνει και την στήριξη που πάντοτε παρέχει για τις δραστηριότητες της νεολαίας, σε όλη την τοπική μας Εκκλησία. Επίσης, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, Ιερείς, Κατηχητές, παιδιά, διοργανωτές και χορηγούς, αλλά κυρίως τους γονείς, που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία και ανέφερε ότι το έργο της Εκκλησίας, υπέρ των νέων, δεν σταματάει στα κατηχητικά του χειμώνα, αλλά συνεχίζεται το καλοκαίρι στις Κατασκηνώσεις.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, κλείνοντας συγκινημένος την εορτή, συνεχάρη πρώτα απ' όλα τα παιδιά, τα ευχαρίστησε για όσα παρουσίασαν, τους Κατηχητές, που εθελοντικά προσφέρουν και την καρδιά τους ακόμη για το έργο αυτό, αλλά και όλους τους Ιερείς του, που συμπαραστέκονται θυσιαστικά στο θεάρεστο αυτό έργο της κατηχήσεως των νέων. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων κ. Γεώργιο Ψαθά για την παρουσία του, επίσης, τους παρισταμένους γονείς, που αφήνουν τα παιδιά τους στον Χριστό και την Εκκλησία του, ενώ, τέλος, επαίνεσε και τον π. Νεόφυτο για την εισαγωγική ομιλία του και την μέριμνα φιλοξενίας της εορτής στην Ενορία του.

Οι Ενορίες που συμμετείχαν στην εορτή ήταν οι

Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, Αγ. Αθανασίου,

Αγ. Γεωργίου Βούνων,

Αγ. Ιωάννου Θεολόγου, Θεολόγου,

Τιμίου Προδρόμου Καθενών,

Αγ. Νικολάου Καμπιών,

Γενεθλίου Θεοτόκου Λούτσης,

Τιμ. Προδρόμου Μετοχίου,

Αγ. Δημητρίου Μίστρου,

Αγ. Νικολάου Πάλιουρα,

Αγ. Γεωργίου Πεισώνα,

Αγ. Τριάδος Πούρνου,

Κοιμήσεως Θεοτόκου Άνω Στενής,

Αγ. Τριάδος Κάτω Στενής,

Αγ. Τριάδος Στροπώνων. Συμμετείχε το χορευτικό συγκρότημα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πάλιουρα «Αγάλη».

 ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages