Στην παρουσίαση του νέου Περιφερειακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021-2027» η Δήμαρχος Χαλκιδέων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Στην παρουσίαση του νέου Περιφερειακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021-2027» η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στην παρουσίαση του νέου Περιφερειακού Προγράμματος  «Στερεά Ελλάδα 2021-2027», που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, στη Χαλκίδα, παρευρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Νικόλαο Παπαγεωργόπουλο.

Στον σύντομο χαιρετισμό της, μεταξύ άλλων, η Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα και τις δράσεις που εκτελούνται στον Δήμο Χαλκιδέων και χρηματοδοτούνται από το προηγούμενο ΕΣΠΑ 2014-2020, με κυριότερα την ανάπλαση της κεντρικής Λεωφόρου Βενιζέλου, την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου, τη λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων, τον ηλεκτροφωτισμό των τριών πλατειών Αγίου Νικολάου, Αγίας Βαρβάρας και Πυροσβεστικής - Φριζή, την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Πρότυπου Γενικού Λυκείου Χαλκίδας, την σύμπραξη με το Επιμελητήριο Εύβοιας για τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας. «Οι Δήμοι έχουν ιδιαιτέρως αυξημένες αρμοδιότητες, χωρίς να έχουν οι ίδιοι τη δυνατότητα να χρηματοδοτούν τις ανάγκες τους, όπως για παράδειγμα τα σχολεία που έχουν μεγάλες κτιριακές ανάγκες αλλά κανένας Δήμος, με κανέναν προϋπολογισμό δεν μπορεί να κατασκευάσει ούτε μια σχολική στέγη.
 Το ΕΣΠΑ είναι ένα μεγάλο χρηματοδοτικό εργαλείο που δίνει λύση σε τέτοιες ανάγκες.» και συνέχισε «Ο Δήμος Χαλκιδέων είναι ο 12ος μεγαλύτερος Δήμος της χώρας, είναι πάνω από το μισό της Εύβοιας και πάνω από το 1/5 της Στερεάς Ελλάδας και περιμένουμε αναλογική διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ γιατί έχουμε πολλές ανάγκες.». 
Καταλήγοντας, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, τους Αντιπεριφερειάρχες, τα στελέχη της Περιφέρειας και στα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, που είναι αρωγοί και με τη δική τους στήριξη και σκληρή δουλειά, ο Δήμος πέτυχε όσα επιθυμούσε και συνεχίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages