Θ. Ζεμπίλης: Εκδόθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το υδατοδρόμιο Χαλκίδας. Ένα βήμα πριν την αδειοδότηση ίδρυσης! - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Θ. Ζεμπίλης: Εκδόθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για το υδατοδρόμιο Χαλκίδας. Ένα βήμα πριν την αδειοδότηση ίδρυσης!

Μετά την Κύμη και πρόσφατα το Αλιβέρι και την Αιδηψό που έλαβαν άδεια υδατοδρομίου, έρχεται και η σειρά της Χαλκίδας, σύμφωνα με  την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 
Η απόφαση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η περιβαλλοντική αδειοδότηση στο υδατοδρόμιο του Αγίου Στεφάνου παρουσίαζε ιδιαιτερότητες, λόγω του αυξημένου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην περιοχή. 
Απομένει πλέον η τελική αδειοδότηση ίδρυσης από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. 
Ως γνωστό στο υδατοδρόμιο Χαλκίδας (Αγ. Στέφανος) συνολικής έκτασης 7 στρ., θα δημιουργηθούν υποδομές για προσέγγιση 3-5 υδροπλάνων ταυτόχρονα, θα αναπτυχθεί η Κεντρική Βάση Συντήρησης της Hellenic Seaplanes ΑΕ (Υδατοδρόμια Εύβοιας ΙΚΕ) και παράλληλα θα δημιουργηθούν υποδομές, όπου θα ξεκινήσει την λειτουργία της η Ακαδημία Χειριστών Υδροπλάνων. 
Η ίδρυση των υδατοδρομίων στην Εύβοια αποτελεί ένα πρωτοποριακό project, που «τρέχει» επιτυχώς ο ΟΛΝΕ και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το οποίο διανοίγει προοπτικές ανάπτυξης και αλλάζει τον χάρτη του τουρισμού και των αστικών μετακινήσεων, με την ανάπτυξη ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τους επιβάτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages