Με τον Υφυπουργό Υποδομών συναντήθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Με τον Υφυπουργό Υποδομών συναντήθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη υποδέχθηκε στη Χαλκίδα σήμερα, Τρίτη 16 Μαΐου 2023, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και τον συνόδευσε στην επίσκεψή του στο εργοτάξιο κατασκευής της νέας γέφυρας των Φύλλων, το οποίο είναι σε εξέλιξη.

Μετά την επίσκεψη, ακολούθησε συνάντηση στο Δημαρχείο, κατά την οποία η Δήμαρχος αρχικά ευχαρίστησε τον Υφυπουργό, για την υποστήριξη στα σημαντικά έργα υποδομών, όπως το έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας, καθώς και για την άμεση οικονομική ενίσχυση του Δήμου, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Αυγούστου 2020.
Στη συνέχεια, συζητήθηκε το έργο κατασκευής της γέφυρας των Φύλλων, το οποίο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Δήμαρχος, «είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί γρήγορα, καθώς τα τελευταία 3 χρόνια έχει αποκόψει την Κοινότητα των Φύλλων και έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε κατοίκους και επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής.». Ο Υφυπουργός τόνισε ότι, η γέφυρα των Φύλλων αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο και το συνολικό έργο, μαζί με τις επεμβάσεις στις άλλες δύο γέφυρες, Βασιλικού και Αφρατίου, την κατασκευή κόμβων και τις εργασίες ασφαλτόστρωσης, αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2023. 
Επιπλέον, η συζήτηση επικεντρώθηκε και στο μεγάλο έργο της Παράκαμψης Χαλκίδας, για το οποίο ήδη στελέχη του Δήμου Χαλκιδέων είναι σε διαρκή συνεργασία με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, για την επιτάχυνση της κατασκευής του. Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τη Δήμαρχο ότι, εντός του καλοκαιριού, θα είναι έτοιμο το εργοτάξιο, για την έναρξη κατασκευής του έργου. «Με το έργο αυτό, ο Δήμος Χαλκιδέων, που δέχεται όλο το κυκλοφοριακό φορτίο προς την υπόλοιπη Εύβοια, θα λύσει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματά του.», δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος, και πρόσθεσε ότι παράλληλα πρέπει να προχωρήσει και η Παράκαμψη Βασιλικού, για το οποίο, όπως ενημέρωσε ο Υφυπουργός, ήδη προχωρά η ολοκλήρωση μελετών και εγκρίσεων, προκειμένου να ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. 

Η συνεργασία Υπουργείου και Δήμου θα συνεχιστεί αδιάκοπα, μέχρι την ολοκλήρωση των σημαντικών αυτών έργων για τον Δήμο Χαλκιδέων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages