Σπύρος Πνευματικός: Οι νέοι είναι το μέλλον του τόπου μας, πρέπει να αγγίξουμε την ψυχή τους και τον τρόπο που σκέφτονται - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σπύρος Πνευματικός: Οι νέοι είναι το μέλλον του τόπου μας, πρέπει να αγγίξουμε την ψυχή τους και τον τρόπο που σκέφτονται

Την ανάγκη να προσεγγίσει η πολιτική περισσότερο τα νέα παιδιά και τον τρόπο που σκέφτονται τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός, μιλώντας στην Εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης 11 Μαΐου.
Σχολιάζοντας το debate ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς, ο κ. Πνευματικός σημείωσε πως ο Πρωθυπουργός έδειξε σαφήνεια, ειλικρίνεια, παραδέχτηκε ορισμένα λάθη και, κυρίως, έθεσε τους στόχους για τη χώρα για την επόμενη τετραετία.
Πρόσθεσε πως θα ήταν πιο ενδιαφέρον να υπήρχε η δυνατότητα παρεμβάσεων από τους πολιτικούς αρχηγούς και πιο εκτεταμένων συζητήσεων επί των θεμάτων.
Εξέφρασε, ακόμα, την άποψη ότι θα έπρεπε η συζήτηση να εστιάσει περισσότερο στα νέα παιδιά, τη λεγόμενη Generation Z, παιδιά που έχουν γεννηθεί κοντά στο 2000 και μετά και είναι το μέλλον αυτού του τόπου. Τα παιδιά αυτά, όπως είπε, έχουν τελείως διαφορετική προσέγγιση για τον κόσμο, έχουν μεγαλώσει μέσα στην παγκοσμιοποίηση, επικοινωνούν μέσω διαδικτύου και έχουν άλλη άποψη για τη ζωή. 
«Το Youth Pass είναι μια χρήσιμη διαδικασία αλλά πρέπει να αγγίξουμε την ψυχή τους και τον τρόπο που σκέφτονται, ξεφεύγοντας από τα στενά περιθώρια» ανέφερε ο κ. Πνευματικός. «Θέλουν η δουλειά τους να έχει στόχο στο μέλλον, τους ενδιαφέρει η περιβαλλοντική κρίση, δεν θέλουν να είναι τυποποιημένοι όπως οι προηγούμενες γενιές, δεν τους ενδιαφέρει η ιδιοκτησία αλλά περισσότερο η χρήση» σημείωσε και είπε πως πρέπει να δούμε τον τρόπο που σκέφτονται οι νέοι αυτοί και να τους προσεγγίσουμε γιατί είναι το μέλλον της χώρας.
Απαντώντας σε σχόλια των συνομιλητών του, ο κ. Πνευματικός τόνισε πως το ΑΕΠ της χώρας είναι πράγματι μειωμένο σε σχέση με το 2008, όμως βλέπουμε ότι την τετραετία που πέρασε, υπάρχει μια σαφής άνοδος και βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο.
Για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, ο υποψήφιος βουλευτής εξήγησε πως υπολογίζεται βάσει του μέσου όρου των βαθμών στα μαθήματα κορμού, συναρτάται δηλαδή με τις γενικές επιδόσεις κάθε χρονιά και τη δυσκολία των θεμάτων. Συμπλήρωσε πως είναι μια πραγματικότητα ότι πολλά παιδιά που δεν καταφέρνουν να περάσουν στα ελληνικά πανεπιστήμια, αναγκάζονται να πάνε στο εξωτερικό, επιβαρύνοντας οικονομικά τις οικογένειές τους, και τόνισε πρέπει να βρούμε τρόπο να κρατήσουμε τα παιδιά αυτά στη χώρα. Πρόσθεσε πως, αντί τα πτυχία των διαφόρων σχολών να είναι απλά ισοδύναμα με ένα νομοθετικό διάταγμα, ίσως είναι καλύτερο να υπάρχει μία αξιολόγηση όλων των αποφοίτων με εξετάσεις π.χ. για τη λήψη της άδειας άσκησης επαγγέλματος. 
Όσον αφορά το σχέδιο απόφασης της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης λογισμικών παρακολούθησης στη χώρα μας, ο κ. Πνευματικός είπε πως ενσωματώνει μια εισήγηση που προκαλείται από συγκεκριμένη πτέρυγα του Ευρωκοινοβουλίου, στην οποία ανήκει και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει περάσει από την Ολομέλεια, και, χωρίς να το υποβαθμίζουμε, έχει μία σαφή πολιτική διάσταση και πρέπει αυτό να συνεκτιμηθεί.
Τέλος, ο κ. Πνευματικός αναφέρθηκε στο θέμα της οικονομίας και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης την τελευταία τετραετία, λέγοντας ότι θα κρίνει ο λαός στις εκλογές. «Υπάρχουν σαφείς διαφοροποιήσεις ενός συντηρητικού κόμματος όπως η ΝΔ και του τρόπου που αντιμετωπίζει τα οικονομικά ζητήματα, ο κόσμος θα κρίνει τί είναι καλύτερο, θα περιμένουμε την απόφαση και την ετυμηγορία του» είπε κλείνοντας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages