Η Υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην Εύβοια Θ. Ακριώτη στο ΚΕΔΑΣΥ Εύβοιας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η Υποψήφια Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην Εύβοια Θ. Ακριώτη στο ΚΕΔΑΣΥ Εύβοιας

Από τις πιο σημαντικές επισκέψεις μου σε προεκλογικό χρόνο ήταν στο  ΚΕΔΑΣΥ Εύβοιας που συστεγάζεται με το ΚΕΦΙΑΠ και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.  Σε αυτά τα αρκτικόλεξα λοιπόν κρύβεται ορισμός της Κοινωνικής Μέριμνας για τις ευάλωτες ομάδες και ως πολιτεία οφείλουμε να τα υποστηρίζουμε με κάθε μέσο!

🛑 Αν και στη κάθε δομή συναντάμε κοινές ανάγκες που πρέπει να αντιμετωπιστούν όπως οι προϋπολογισμοί, η στελέχωση με μόνιμες βεβαίως προσλήψεις και ο εκσυγχρονισμός εντούτοις υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα που πρέπει να επιλυθούν. 
🛑 Το ΚΕΔΑΣΥ είναι Δομή που εξυπηρετεί όλη την Εύβοια και τη Σκύρο. Η έλλειψη κανονιστικού πλαισίου και χρηματοδότησης δυσκολεύει πολύ το έργο της Δομής που πρέπει να έρχεται σε συχνή επαφή με τον ωφελούμενο και την οικογένεια που μπορεί να διαμένει στη Λιχάδα, στην Κάρυστο ή στην Σκύρο. Πόσο εύκολο σε μια ήδη ευάλωτη κατάσταση να ταξιδεύουν με δικά τους έξοδα οι οικογένειες ή να μετακινούνται οι λειτουργοί του Κέντρου;

🛑 Επιπρόσθετα όπως ανέφερα οι 2 δομές συστεγάζονται με αποτέλεσμα η μία από την άλλη να «κλέβει» ζωτικό χώρο για την απρόσκοπτη λειτουργία τους, αυτό πρέπει να λάβει τέλος πάραυτα με τη μεταφορά των υπηρεσιών του ΚΕΔΑΣΥ σε νέο κτίριο.  

🛑 Στο Ειδικό Σχολείο παρότι το σχολικό συγκρότημα είναι σύγχρονο υπάρχουν αιτήματα προς τον Δήμο και το Υπ. Παιδείας για την κτιριακή αναβάθμιση με σκοπό την καλύτερη διαμονή των μαθητών/ριών. 

🛑 Για το ζήτημα των ΕΕΕΕΚ (τα κοντέινερ της ντροπής όπως εύστοχα χαρακτηρίστηκαν) δόθηκε μεν λύση για μετεγκατάσταση αλλά και αυτή πάλι προσωρινή.

🛑 Επιπλέον και επιτέλους οφείλουμε να δημιουργήσουμε τα ΚΔΗΦ ΑμεΑ ( κέντρα διημέρευσης- ημερήσιας φροντίδας και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για τα άτομα που οι οικογένειες/ φροντιστές τους δεν θα υπάρχουν πια. 

🚩Η πολιτική δέσμευση μας στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εμπεριέχει λύσεις για το σύνολο των προβλημάτων που ανέφερα, στο πρόγραμμα διακυβέρνησης: https://www.isyriza.gr/handicapped_disabled_policy 

🚩Η προσωπική μου δέσμευση είναι ότι με κάθε τρόπο και με όποια ιδιότητα - τώρα ως Περιφερειακή Σύμβουλος - θα είμαι κοντά

🚩Υγ. Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στους ανθρώπους που εργάζονται/λειτουργούν στις Δομές αυτές! 

Στη φωτογραφία με τον Προϊστάμενο του ΚΕΔΑΣΥ κ. Γ. Γκάρτζιο, τον Στ. Λαδόπουλο Δρ Φιλόλογο Ειδικής Αγωγής και Κοινωνικούς Λειτουργούς της Δομής.

*Ευκαιρία να δούμε τι είναι το καθένα

Το ΚΕΔΑΣΥ υπάγεται στο Υπ. Παιδείας και σημαίνει Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Εκεί μια διεπιστημονική ομάδα (εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, παιδοψυχίατροι, νευρολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι κλπ) αξιολογεί, γνωματεύει και προτείνεται το σχολικό πλαίσιο στο οποίο είναι προτιμότερο να φοιτήσει ο μαθητής (ειδικό σχολείο, Τμήμα Ένταξης, παράλληλη στήριξη) καθώς και ένα Εκπαιδευτικό Εξατομικευμένο Πρόγραμμα (ΕΕΠ) για τον εκπαιδευτικό, στο οποίο προσδιορίζονται οι στόχοι για την αποτελεσματικότερη υποστήριξη του μαθητή. 

Το ΚΕΦΙΑΠ είναι το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Εύβοιας και λειτουργεί υπό την ευθύνη του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδα, αναφέρεται σε ασθενείς όλων των ηλικιών, που πάσχουν από Νευρολογικές παθήσεις, κακώσεις καθώς επίσης και σε παιδιά με κινητικές και αναπτυξιακές διαταραχές. Παρέχεται πρόληψη, διάγνωση και ένταξη των εξυπηρετούμενων σε θεραπευτικό πρόγραμμα. Μεταξύ άλλων γίνεται Φυσικοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων, ατομικά προγράμματα  κινητικής αποκατάστασης, βελτίωση των δεξιοτήτων και  λειτουργικότητας των ΑμεΑ όπως και αντιμετώπιση παθήσεων ομιλίας και λόγου. 

Στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας φοιτούν μαθητές και μαθήτριες  με αισθητηριακά, κινητικά ή νοητικά προβλήματα, αναπτυξιακές ή ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages