Κέντρο καινοτομίας στην Στερεά Ελλάδα, πρότεινε ο Κωνσταντίνος Βαρδακώστας στην «BEYOND2023» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Κέντρο καινοτομίας στην Στερεά Ελλάδα, πρότεινε ο Κωνσταντίνος Βαρδακώστας στην «BEYOND2023»

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Καινοτομίας, 
Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε στην έκθεση καινοτομίας και τεχνολογίας «BEYOND 2023», με περίπτερο 80 τ.μ., στο οποίο φιλοξενήθηκαν καινοτόμες επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 24-26 Μαΐου 2023 στην Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ HELEXPO και στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν:
- Το ΕΚΠΑ - Συγκρότημα Ευρίπου με το Εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Υλικών και το Εργαστήριο Ρομποτικής του Τμήματος Ψαχνών. 
- Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική. 
- Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (Ε.Α.Β.)
- Οι καινοτόμες επιχειρήσεις RUBRICS ASSESSMENT Ι.Κ.Ε., mCubed και LEONICE S.A. και βεβαίως η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Πληροφορικής.
Παρόντες στην έκθεση καινοτομίας «BEYOND 2023» εκ μέρους της Περιφέρειας ήταν ο  Αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας, Νέων Τεχνολογιών & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Βαρδακώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Αποστολόπουλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Χρήστος Μούτσιος και συνεργάτες του Γραφείου Περιφερειάρχη. 
Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν “Β2Β” συναντήσεις φορέων και επιχειρήσεων με προσκεκλημένους από περισσότερες από 30 χώρες, κυρίως από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Βαρδακώστας ανακοίνωσε την πραγματοποίηση μαραθώνιου καινοτομίας στη Στερεά Ελλάδα (Sterea Hackathon 2023) τις ημερομηνίες 30/06 έως 02/07, σε σχετική συνέντευξη που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=A319YMz3_g8&t=123s .
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Βαρδακώστας  δήλωσε:  «Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε για 2η συνεχή χρονιά στην BEYOND. Η συμμετοχή μας σε αυτή σηματοδοτεί τόσο τα βήματα που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναφορικά με τη ψηφιακή διακυβέρνηση, όσο και αυτά που έχουμε βάλει ως στόχο. Ένας από αυτούς είναι και η δημιουργία του περιφερειακού κόμβου καινοτομίας και τεχνολογίας, που θα συμβάλει στη διασύνδεση και την προώθηση των start ups και όχι μόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages