Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (4) κλοπές από φωτοβολταϊκά πάρκα, στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς Βοιωτίας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά (4) κλοπές από φωτοβολταϊκά πάρκα, στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς Βοιωτίας

Στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκε ημεδαπός, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα Κράτησης της χώρας και διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας  

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων καλωδίων υπερβαίνει τις (7.200) ευρώ

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά τέσσερις (4) κλοπές από φωτοβολταϊκά πάρκα, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, οι οποίες διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς Βοιωτίας.
Για τις ανωτέρω κλοπές ταυτοποιήθηκε ένας ημεδαπός, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και διερευνώνται τα στοιχεία τριών (3) ακόμη αγνώστων συνεργών του, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, κατά συναυτουργία.
Όπως προέκυψε από την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία, οι δράστες τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2021, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με ορμητήριο περιοχή της Βοιωτίας και χρησιμοποιώντας για την διευκόλυνση της εξακολουθητικής δράσης τους συγκεκριμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του μέλους που ταυτοποιήθηκε, διέπρατταν συστηματικά κλοπές καλωδίων από διάφορα φωτοβολταϊκά πάρκα.
Αναλυτικότερα, το χρονικό διάστημα από 19 έως 29-09-2021, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη τεσσάρων κλοπών από φωτοβολταϊκά πάρκα, ιδιοκτησίας εταιρειών, στις περιοχές Άγιος Βλάσιος, Δαύλεια και Μαυρονέρι Λιβαδειάς Βοιωτίας, με την συνολική αξία των αφαιρεθέντων καλωδίων, να υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των (7.200) ευρώ.
Σημειώνεται ότι την 11-10-2021, ο ημεδαπός που ταυτοποιήθηκε είχε συλληφθεί από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, διότι κατελήφθη να οδηγεί το προαναφερόμενο όχημα, στερούμενος σχετικής άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, από κοινού με άγνωστο αριθμό συνεργών του, είχαν διαπράξει την 01-10-2021 κλοπή από φωτοβολταϊκό πάρκο στην περιοχή Τάχι Θηβών, όπου αφαίρεσαν καλώδια μήκους (9.000) μέτρων και αξίας (14.000) ευρώ.
Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των υπολοίπων μελών της σπείρας και εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.
Για τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, αποτελεί βασική προτεραιότητα η πρόληψη και η καταστολή όλων των μορφών εγκληματικότητας και εν προκειμένω η αντιμετώπιση κλοπών καλωδίων από φωτοβολταϊκά πάρκα, αλλά και γενικότερα μετάλλων και εξοπλισμού από επιχειρήσεις και ιδιώτες, με γνώμονα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages