Τέσσερις οι Γαλάζιες Σημαίες σε ακτές του Δήμου Χαλκιδέων για το 2023 - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Τέσσερις οι Γαλάζιες Σημαίες σε ακτές του Δήμου Χαλκιδέων για το 2023

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, που αποτελεί τον Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη Ελλάδα,   κυματίζει τη φετινή χρονιά σε  εξακόσιες δέκα επτά (617) βραβευμένες ακτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά οι βραβεύσεις ξεπερνούν τις 600, και ότι στο σύνολο των 52 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Ελλάδα κατέχει το 15% των βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 94 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.212 ακτές,  710 μαρίνες και 120 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο, όπως ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).
Μάλιστα, φέτος, η «Γαλάζια Σημαία», το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 36 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα.

Επιπλέον, στην εφετινή χρονιά, επιβραβεύτηκε η προσπάθεια του ΔΟΑΠΠΕΧ, που είχε συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία και ενεργούσε, για την ένταξη στο πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» και της πλαζ «Καλάμια» στη Ν. Αρτάκη, καθώς πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις. 
Συνεπώς, οι τέσσερις πλέον (4) ακτές του Δήμου Χαλκιδέων  που βραβεύτηκαν με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι οι εξής:
Αλυκές Δροσιάς
Αστέρια Χαλκίδας
Λευκαντί
Πλαζ Καλάμια στη Ν. Αρτάκη

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ακτές αυτές, πληρούν και τα 33 κριτήρια του Προγράμματος που επικεντρώνονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουόμενων, υγιεινής και προστασίας της Δημόσιας Υγείας, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με «Γαλάζια Σημαία» είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να χαρακτηρίζεται ως «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το πρόγραμμα.
Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί ξεχωριστή διάκριση, η οποία βασίζεται στην συνεχή προσπάθεια των Τοπικών Αρχών, των δημοτών και όλων των λουόμενων και παραθεριστών, για ένα καθαρό περιβάλλον στις παραλίες μας.  Είναι στο χέρι όλων μας, να σταθούμε συμπαραστάτες και αρωγοί στην προσπάθεια να αυξήσουμε τον αριθμό των ακτών με «Γαλάζια Σημαία», στο Δήμο Χαλκιδέων. 

  Για το Γραφείο Τύπου
Γιάννης Στέρπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages