Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων, για την αντιπυρική περίοδο 2023 - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων, για την αντιπυρική περίοδο 2023

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα σήμερα, Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων, κατόπιν πρόσκλησης του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και Προέδρου του Οργάνου κ. Αθανάσιου Τριανταφύλλου.
Κύριο θέμα της συνεδρίασης ήταν η λήψη μέτρων, για την προετοιμασία του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου 2023, σύμφωνα με το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών «ΙΟΛΑΟΣ», καθώς και η σύνταξη ειδικού σχεδίου, για ενδεχόμενη οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών σε περίπτωση πυρκαγιάς, σε περιοχές υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με σχετική οδηγία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής.
Ο κ. Τριανταφύλλου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με την ετοιμότητα και τις ενέργειες που έχουν γίνει ήδη από τον Δήμο και τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ., όπως εργασίες καθαρισμού των δασικών εκτάσεων, περιοχών αυξημένου κινδύνου και επικαιροποίησης των σημείων των πυροσβεστικών κρουνών. Επιπλέον, ζήτησε από όλους τους Φορείς να ορίσουν εκπρόσωπό τους, για να συμμετέχει στην ομάδα εργασίας που θα καταγράψει τις περιοχές υψηλού κινδύνου, τον αριθμό των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών και τις οδούς διαφυγής.
Τέλος, σχεδιάστηκε ο συντονισμός για τη διασφάλιση της επικοινωνίας και συνεργασίας, μεταξύ των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και Οργάνων, προκειμένου να υπάρχει απρόσκοπτη ροή πληροφοριών, καθώς και η αξιοποίηση εθελοντικών οργανώσεων σε δράσεις επιτήρησης δασών, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Όλοι οι συμμετέχοντες διαβεβαίωσαν για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του προσωπικού και των μέσων των Υπηρεσιών τους.
Στη σύσκεψη, στην οποία παρευρέθηκε για λίγο και η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, συμμετείχαν Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων και υπηρεσιακοί του Δήμου Χαλκιδέων, εκπρόσωποι της Σχολής Πεζικού, του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, της Λιμενικής Αρχής, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας και Χαλκίδας, του Δασαρχείου Χαλκίδας, του Ε.Κ.Α.Β, του Ερυθρού Σταυρού, του Συλλόγου Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας και Διάσωσης και της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Εύβοιας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages