Με μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου Πρότυπου Λυκείου Χαλκίδας συναντήθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Με μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου Πρότυπου Λυκείου Χαλκίδας συναντήθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα

Με τους μαθητές junior – ambassadors του 1ου Πρότυπου Γενικού Λυκείου Χαλκίδας και υπεύθυνες εκπαιδευτικούς, τη Διευθύντρια κ. Μαρία Ματθαίου και την καθηγήτρια - Φιλόλογο κ. Κωνσταντίνα Καλούση, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 2 Μαΐου 2023, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα. Αφορμή της συνάντησης αυτής ήταν η πρόταση της συγκεκριμένης ομάδας εργασίας του σχολείου, για την υποβολή αίτησης συμμετοχής της Χαλκίδας στις υποψήφιες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης.
Οι μαθητές τόνισαν ότι ο Δήμος Χαλκιδέων έχει πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, με σπουδαίο πολιτιστικό και ιστορικό υπόβαθρο και η ανάδειξη του στις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες θα έχει πραγματικά οφέλη για όλον αυτόν τον πλούτο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιπλέον, πρότειναν και την κατάθεση πρότασης στον θεσμό «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας», η οποία χρειάζεται 2 χρόνια προετοιμασίας και δίνει τη δυνατότητα στους νέους να συμβάλλουν και να προβάλλουν ιδέες σε όλους τους τομείς. Τέλος, μαθητές και εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν τον Δήμο Χαλκιδέων, για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ήταν αίτημα πολλών ετών και επιτεύχθηκε με την πολιτική βούληση της Δημάρχου και τη σκληρή δουλειά των Τεχνικών Υπηρεσιών.
Η Δήμαρχος αποδέχθηκε τις προτάσεις αυτές και δεσμεύτηκε ότι, θα ξεκινήσουν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για την υποβολή προτάσεων, τονίζοντας κι εκείνη με τη σειρά της την ισχυρή θέση και εικόνα που κατέχει ο Δήμος σε πανελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο και τις δυνατότητες που έχει, ιστορικά, γεωγραφικά, πολιτιστικά και πληθυσμιακά, για την περαιτέρω εξέλιξή του. Επιπλέον, ζήτησε από την ομάδα εργασίας να ορίσουν έναν υπεύθυνο, ο οποίος θα συμμετέχει ουσιαστικά και θα γίνει συμμέτοχος στις εργασίες ολοκλήρωσης του φακέλου. Επίσης, ενημέρωσε σχετικά με τα έργα που υλοποιούνται και αυτά που θα ξεκινήσουν άμεσα, τα οποία συμβάλλουν στη στόχευση για ένα ελκυστικό, ανθρώπινο και λειτουργικό κέντρο, όπως τα έργα της Δημοτικής Αγοράς, της Ελευθερίου Βενιζέλου και το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου. Τέλος, έδωσε συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για τις εξαιρετικές δράσεις που υλοποιούν και αναδεικνύουν το σχολείο τους ενώ ανέφερε ότι θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση για ενημέρωση των εξελίξεων όσον αφορά στον φάκελο της πρότασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages