Γιορτή αγάπης και αποδοχής για τον Αυτισμό, από τον Δήμο Χαλκιδέων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Γιορτή αγάπης και αποδοχής για τον Αυτισμό, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Με μια μεγάλη γιορτή αγάπης κι αποδοχής και με σύνθημα «Όλοι διαφορετικοί, όλοι μοναδικοί», αγκάλιασε τον Αυτισμό ο Δήμος Χαλκιδέων, ενόψει της 2ας Απριλίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό.
Στην εκδήλωση που πραγματοποίηθηκε σήμερα, Σάββατο 1 Απριλίου 2023, στην πλατεία Δικαστηρίων,  προβλήθηκαν βίντεο ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης, για τον τρόπο που ένα αυτιστικό άτομο αντιλαμβάνεται πρόσωπα, κινήσεις και γενικά τον κόσμο γύρω του, καθώς και αποσπάσματα από την σειρά «Η λέξη που δεν λες». Παράλληλα, την πλατεία είχαν πλημμυρίσει χαρούμενες παιδικές φωνές που απασχολούνταν στα βιωματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια, εργαστήρια μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και κομμωτικής, στα σόου με φούσκες και στο face painting, που είχαν στηθεί από νωρίς. Διενεμήθηκαν μπλουζάκια, βραχιολάκια, κεράσματα και το βιβλίο μαγειρικής «Συνταγολόγιο-Μαγειρική και Υγεία» και στο τέλος της εκδήλωσης, μικρούς και μεγάλους «μάγεψαν» τα εντυπωσιακά κόλπα του μάγου.
Τον λόγο πήρε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, η οποία, αφού καλωσόρισε όλους όσοι παρευρέθηκαν, ευχαρίστησε τον διάσημο σεφ Ιάκωβο Απέργη, το Ι.Ε.Κ ΠΡΑΞΙΣ, τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας, το Σωματείο Καταστηματαρχών Εστίασης, Αναψυχής, Ψυχαγωγίας Ν. Εύβοιας «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», το Σωματείο Ραδιοταξί «ΕΥΡΙΠΟΣ» και τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας για τη στήριξη και τη βοήθεια στη διοργάνωση της εκδήλωσης. «Μαζί μας βρίσκονται δικά μας παιδιά, από τους Συλλόγους “Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός”, “Αγάπη”, “Υπάρχω και ζω” και βέβαια από το Ειδικό Δημοτικό, το ΕΝΕΕΓΥΛ και το ΕΕΕΕΚ και το ΕΠΑΛ Χαλκίδας και τους ευχαριστούμε.  Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και ο Αυτισμός είναι ένας πλανήτης που μας περιμένει να τον ανακαλύψουμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή, επιμονή και παρατηρητικότητα. Όλοι μεταξύ μας είμαστε διαφορετικοί, είμαστε μοναδικοί και όλοι ίσοι. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να μεταφέρουμε παντού».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου Χαλκιδέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages