KEEE - Γενική Συνέλευση Ευρωεπιμελητηρίων: Ο Vladimír Dlouhý νέος Πρόεδρος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

KEEE - Γενική Συνέλευση Ευρωεπιμελητηρίων: Ο Vladimír Dlouhý νέος Πρόεδρος

Με τη συμμετοχή 41 Εθνικών Επιμελητηριακών Αντιπροσωπειών, οι 27 από τις οποίες διαδικτυακά, πραγματοποιήθηκε την 21η Μαρτίου στη Στοκχόλμη η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (Ευρωεπιμελητηρίων), με θέμα  την αντικατάσταση του Προέδρου τους, κ. Luc Frieden, από το Λουξεμβούργο, με τον, κ. Vladimír Dlouhý, από την Τσεχία.
Στην έναρξη της συνεδρίασης ο απερχόμενος Πρόεδρος, κ. Frieden, απηύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες και τους ευχαρίστησε για την άψογη και εποικοδομητική συνεργασία που είχε στο διάστημα των 14 μηνών της θητείας του, ενώ δήλωσε ότι η παραίτησή του οφείλεται στην ανάδειξή του ως επικεφαλής υποψηφίου πολιτικού κόμματος στο Λουξεμβούργο, για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2023. Παράλληλα πρότεινε τον κ. Vladimir Dlouhý, Αντιπρόεδρο των Ευρωεπιμελητηρίων, ως διάδοχό του - για το υπόλοιπο του 2023 - δεδομένου ότι οι επόμενες τακτικές εκλογές των Ευρωεπιμελητηρίων θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο του 2023.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχουσες αντιπροσωπείες - αποδεχόμενες την πρόταση του κ. Frieden - εξέλεξαν ομόφωνα τον κ. Dlouhý, ως νέο Πρόεδρο. Στην τοποθέτησή του ο νέος πρόεδρος, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του, ανέφερε ότι υπηρετεί τον Επιμελητηριακό Θεσμό για 9 συνεχή χρόνια και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει το έργο του παραιτηθέντος Προέδρου, με σκοπό την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου των Επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας στο ευρωπαϊκό οικονομικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Η Ελληνική Αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από το Διευθυντή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Βασίλειο Αποστολόπουλο, και την επικεφαλής του αντιπροσωπευτικού Γραφείου της ΚΕΕΕ στις Βρυξέλλες, κ. Ειρήνη Κωνσταντινίδου, υποστήριξε την υποψηφιότητα και συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο των Ευρωεπιμελητηρίων, κ. Vladimir Dlouhý, με τον οποίο το επόμενο διάστημα θα συναντηθεί και ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννης Μασούτης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Vladimír Dlouhý είναι Αντιπρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων από το 2020. Επίσης προεδρεύει της Επιτροπής Βιωσιμότητας της Ένωσης, επιβλέποντας την υπεράσπιση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιμελητηρίων σε βασικά ζητήματα που σχετίζονται με το Green Deal, Fit for55 και την διαχείριση της ενεργειακής κρίσης. Είναι οικονομολόγος με επιχειρηματική, ακαδημαϊκή και πολιτική εμπειρία. Υπηρέτησε οκτώ χρόνια στην κυβέρνηση ως ο κύριος ηγέτης του τσεχικού οικονομικού μετασχηματισμού. Ήταν Υπουργός Οικονομίας της Τσεχοσλοβακίας μέχρι το 1992 και στη συνέχεια διετέλεσε Υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Τσεχίας. Μεταξύ των ετών 2009 και 2012, υπηρέτησε στην Ευρωπαϊκή Συμβουλευτική Ομάδα του Διευθύνοντος Συμβούλου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ. Επί του παρόντος, είναι Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Τσεχίας, ενώ παράλληλα, ο κ. Dlouhý είναι σύμβουλος μεγάλων διεθνών εταιρειών, μέλος διεθνών δεξαμενών σκέψεων και του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου της κυβέρνησης της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννης Μασούτης, αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο των Ευρωεπιμελητηρίων, κ. Luc Frieden, για την προσπάθειά του να δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες της ενιαίας αγοράς και του εμπορικού προγράμματος της ΕΕ και να τις καθοδηγήσει σε μία ομαλή μετάβαση, ενώ παράλληλα συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο, κ. Vladimír Dlouhý, για τη δέσμευσή του να στηρίξει ένα πλαίσιο ευνοϊκών και προβλέψιμων συνθηκών λειτουργίας των επιχειρήσεων στην Ευρώπη για να είναι διεθνώς ανταγωνιστικές, αναπτύσσοντας δράσεις που θα διασφαλίσουν στις επιχειρήσεις την αντιμετώπιση των προκλήσεων και θα τις οδηγήσουν στην καινοτομία, στις επενδύσεις, στην απασχόληση και στην ανάκαμψη και στη βιώσιμη ανάπτυξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages