Θ. Ζεμπίλης: Η Υψηλή Γέφυρα είναι ασφαλής και διερευνάται η αναβάθμιση της με τρίτη λωρίδα κυκλοφορίας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Θ. Ζεμπίλης: Η Υψηλή Γέφυρα είναι ασφαλής και διερευνάται η αναβάθμιση της με τρίτη λωρίδα κυκλοφορίας

Σε συνέντευξη του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης κατόπιν σχετικής ερώτησης και με αφορμή ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού MEGA για την Υψηλή Γέφυρα του Ευρίπου ανέφερε τα κάτωθι: «Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες γέφυρες που κατασκευάστηκαν στις δεκαετίες του 1960 ή 1970-1980, που ίσως να μην έχουν τύχει σημαντικής συντήρησης, με αποτέλεσμα να είναι άγνωστη η κατάσταση στην οποία βρίσκονται. 

Η Υψηλή Γέφυρα του Ευρίπου όμως παραδόθηκε σε χρήση το καλοκαίρι του 1993 και τηρεί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Στις αρχές του 2008 ως δήμαρχος Χαλκιδέων, αφού ενημερώθηκα σχετικά από τους κατασκευαστές και μελετητές του έργου σε Ελλάδα και Γερμανία, ζήτησα εγγράφως από τον τότε Υπουργό κ. Γ. Σουφλιά να εγκρίνει πίστωση για εργασίες συντήρησης μεγάλης κλίμακας της καλωδιωτής Γέφυρας Ευρίπου. Πράγματι, με απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης 2.150.000 €, ενώ ακολούθως εγκρίθηκε συμπληρωματική σύμβαση 766.000€. Το έργο αυτό της «Επιθεώρησης και συντήρησης της καλωδιωτής Γέφυρας Ευρίπου», που εκτέλεσε η ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ παραδόθηκε πριν 10 χρόνια. 
Έκτοτε, γίνονται συχνές επιθεωρήσεις και συντηρήσεις με τελευταία αυτή που πραγματοποιήθηκε από την ΤΕΡΝΑ ΑΕ το 2019. Σήμερα, βρίσκεται σε εξέλιξη η παροχή υπηρεσιών εξειδικευμένου τεχνικού συμβούλου (Σ.Σταθόπουλος - Κ. Φάρρος - Δομή Α.Ε.), στο πλαίσιο του έργου «Επιθεώρηση της Υψηλής Γέφυρας Ευρίπου, εργασίες συντήρησης - αναβάθμισης αυτής», που σχετίζονται πέραν από τη δομική και λειτουργική ασφάλεια του έργου, αλλά και με τη διερεύνηση της δυνατότητας προσθήκης τρίτης λωρίδας κυκλοφορίας επί της γέφυρας για την εξυπηρέτηση της ευρύτερης παράκαμψης Χαλκίδας, με απαίτηση εργασιών ανακατασκευής της επιδομής του καταστρώματος (αντικατάσταση στηθαίων, τροποποίηση πεζοδρομίων κλπ)»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages