Ενημερωτική σύσκεψη για το κτιριακό συγκρότημα των ΕΠΑ.Λ Χαλκίδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ενημερωτική σύσκεψη για το κτιριακό συγκρότημα των ΕΠΑ.Λ Χαλκίδας

Σύσκεψη για το κτιριακό συγκρότημα των ΕΠΑ.Λ Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 14 Μαρτίου 2023, κατόπιν πρόσκλησης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα στους αρμόδιους Φορείς, Εκπαιδευτικούς και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης, ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Βασίλης Γουρνής, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βαγγέλης Σταματούκος, η Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ κ. Αθήνα Γρηγορούδη, ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ κ. Γιώργος Πίσχινας, ο Διευθυντής του 3ου ΕΠΑΛ κ. Χαράλαμπος Ενωτιάδης, ο Διευθυντής του Δημόσιου ΙΕΚ κ. Βαγγέλης Ζευγολάτης, ο Διευθυντής του ΕΚ Χαλκίδας κ. Κωνσταντίνος Κωτής, ο Υποδιευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ κ. Γιώργος Κεσελόπουλος, η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εύβοιας κ. Χαρά Νίκα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ κ. Ιωάννα Τσομπανίδου, Μηχανικοί του Δήμου Χαλκιδέων και οι μελετητές της μελέτης στατικής επάρκειας.
Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση των παρευρισκόμενων, σχετικά με την εκπόνηση της μελέτης στατικής επάρκειας των κτιρίων από τους μελετητές και κυρίως, οι άμεσες επεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν για την ενίσχυση της ασφάλειας μαθητών, εκπαιδευτικών και υπαλλήλων και τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, οι οποίες προκύπτουν από την μελέτη που εκπονείται παράλληλα. Οι μελετητές εξήγησαν τα αποτελέσματα των πρώτων ελέγχων, που έγιναν στα κτίρια, αναλύοντας επακριβώς τα ευρήματα.
Στη συνέχεια, η Δήμαρχος ενημέρωσε ότι, σε πρώτη φάση, τα αποτελέσματα της μελέτης αναδεικνύουν τις εργασίες που πρέπει να γίνουν άμεσα, οι οποίες θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα, ενώ σε δεύτερη φάση, με την ολοκλήρωσή της, η μελέτη θα επιδείξει αν θα ενισχυθούν οι υπάρχουσες κτιριακές υποδομές ή θα χρειαστεί να ανευρεθεί νέος χώρος, για την ανέγερση νέου κτιριακού συγκροτήματος. Σε κάθε περίπτωση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Δήμαρχος, θα υπάρχει συνεχής και πλήρης ενημέρωση, για την εξέλιξη της μελέτης και των άμεσων εργασιών που θα εκτελούνται παράλληλα με την εκπόνησή της. Ειδικά, την ερχόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει συνάντηση με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, ώστε να ενημερωθούν κι εκείνοι πλήρως. Η μελέτη στατικής επάρκειας αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου 3 μηνών.
Οι παρευρισκόμενοι, αφού ενημερώθηκαν, εξέφρασαν τις απόψεις τους, τονίζοντας με τη σειρά τους το μείζον θέμα της ασφάλειας και λειτουργικότητας του κτιριακού συγκροτήματος των ΕΠΑΛ, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages