Ο Δήμος Χαλκιδέων για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Δήμος Χαλκιδέων για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού είναι αφιερωμένη στο πολύτιμο αυτό αγαθό και στον σπουδαίο ρόλο του για την προστασία της υγείας και της ίδιας της ζωής. Η ημέρα αυτή επίσης είναι για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα αυτό και ειδικά στους εργαζόμενους στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης, που εργάζονται μέρα και νύχτα, αργίες και γιορτές, ακόμη και με ακραίες καιρικές συνθήκες.
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χαλκίδας (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) καταβάλλει καθημερινά προσπάθεια για τη βελτίωση και επέκταση των υποδομών ύδρευσης και συγκεκριμένα:
Κατασκευάσαμε εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης στην Παραλία Αυλίδος, προκειμένου να υδροδοτηθούν περιοχές που μέχρι πρόσφατα δεν υδρεύονταν και βελτιώσαμε τμήματα των υποδομών ύδρευσης που παρουσίαζαν προβλήματα.
Ενισχύσαμε το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Δ.Ε. Ν. Αρτάκης και την τροφοδοσία του με νερό, από τις Γεωτρήσεις που βρίσκονται στην θέση «Κρασσάς» του Δ.Δ. Καθενών Δήμου Μεσσαπίων – Διρφύων, βελτιώνοντας τη λειτουργικότητά του.
Κατασκευάσαμε αγωγό υδροδότησης για το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας
Επεκτείναμε και αναβαθμίσαμε λειτουργικά τους υφιστάμενους τροφοδοτικούς αγωγούς διανομής των εσωτερικών υδραγωγείων των Δ.Ε Ληλαντίων, Νέας Αρτάκης, Αυλίδος και Ανθηδόνος του Δήμου Χαλκιδέων, προκειμένου να διασφαλίζεται η αποφυγή βλαβών ή διακοπών νερού στις ανωτέρω περιοχές. 
Εγκαθιστούμε 12.000 σύγχρονους ψηφιακούς υδρομετρητές καταναλωτών σε αντικατάσταση υφιστάμενων παλαιών και προβληματικών υδρομετρητών σε σημεία της Χαλκίδας, οι οποίοι, εκτός του συστήματος καταμέτρησης, θα τροφοδοτήσουν με πολύτιμα δεδομένα και το σύστημα ελέγχου διαρροών, μέσω του υφιστάμενου συστήματος τηλελέγχου-τηλεχειρισμού, προκειμένου να μειωθούν οι (αφανείς) διαρροές του δικτύου και το ποσοστό του μη-τιμολογούμενου νερού (ΜΤΝ) στα εσωτερικά δίκτυα διανομής πόσιμου νερού. 
Αντικαθιστούμε παλαιές παροχές ύδρευσης με νέες παροχές πολυαιθυλενίου στη Νέα Αρτάκη, οι οποίες θα υδροτοτούνται πλέον από το νέο δίκτυο πολυαιθυλενίου. Από τις νέες παροχές αυτές θα επωφεληθούν περίπου 300 ακίνητα. 
Διανοίξαμε νέες γεωτρήσεις στην περιοχή Ούγγρα-Παραλίμνη και κατασκευάσαμε σωληνώσεις διασύνδεσης με την υφιστάμενη δεξαμενή φόρτισης.
Αντικαθιστούμε το παλαιό δίκτυο ύδρευσης με νέο δίκτυο από σωλήνες πολυαιθυλενίου στον Βατώντα της Δ.Ε. Νέας Αρτάκης.
Συνεχίζουμε, έχοντας υποβάλλει προτάσεις για χρηματοδότηση έργων ύδρευσης, οι οποίες ξεπερνούν τα 9.000.000 ευρώ.                                                                           


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages