Σπύρος Πνευματικός: Η αριστεία δεν είναι στιγμιαίο γεγονός, πρέπει να είναι συνήθεια - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Σπύρος Πνευματικός: Η αριστεία δεν είναι στιγμιαίο γεγονός, πρέπει να είναι συνήθεια

Για τις προσδοκίες της νέας γενιάς όσον αφορά τη διακυβέρνηση του τόπου και για την ανάγκη σύγκρουσης με παλιές νοοτροπίες που πλήττουν τη χώρα μίλησε ο Βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός στην εκπομπή Χωρίς Χρώμα στο κανάλι Αρτ με το Γιώργο Βαθιώτη. 

Για την ημερομηνία των εκλογών, ο κ. Πνευματικός είπε πως ο Πρωθυπουργός έχει ήδη δώσει το πλαίσιο και με αυτό θα προχωρήσουμε, δεν υπάρχει λόγος για υποθέσεις. 
Τόνισε πως τις τελευταίες 3 εβδομάδες γίνεται δημόσια μια συζήτηση επ’ αφορμή ενός τραγικού γεγονότος, χωρίς να προσπαθούμε να καταλάβουμε τί περιμένει να ακούσει το κοινό, κυρίως οι νέες ηλικίες, που είναι το μέλλον της χώρας μας. Αν ρωτήσουμε τα νέα παιδιά αν θα γίνει κυβέρνηση και πότε, όπως είπε, δεν είναι το πρώτο θέμα που τους απασχολεί. Αυτά τα παιδιά πρέπει να αφουγκραστούμε αν θέλουμε να πάμε στην επόμενη μέρα, όχι να συζητάμε αν θα γίνουν πρώτες ή δεύτερες εκλογές, ο κόσμος θα αποφασίσει.

«Η νέα γενιά θέλει να δει τον τόπο να κυβερνάται και να  της προσφέρει ασφάλεια για το μέλλον, να δουν ότι θα εξασφαλίσουν τις δουλειές τους, θα μπορέσουν να δουλέψουν σε αυτή τη χώρα, θα εκπαιδευτούν σωστά. Έχω 2 παιδιά στο πολυτεχνείο, είναι τραγικό να μου λένε ότι σκέφτονται όταν τελειώσουν τις σπουδές τους να πάνε να ζήσουν σε ξένη χώρα. Θα έχουμε αποτύχει ως κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του κ. Βαθιώτη αν έχει αλλάξει ο στόχος της αυτοδυναμίας, ο κ. Πνευματικός υπενθύμισε ότι, έχει πει πολλές φορές ότι η αυτοδυναμία δεν είναι αυτοσκοπός, ο σκοπός είναι να υπάρχει μια καλή και σταθερή κυβέρνηση που θα κυβερνήσει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό, έθεσε το ζήτημα της αντιμετώπισης του «δημόσιου» κράτους, δηλαδή να μπορέσουμε να τροποποιήσουμε τον τρόπο σκέψης αυτού του συστήματος, καθώς και να αλλάξουμε τις αρνητικές νοοτροπίες του κόσμου. Η κυβέρνηση εξελέγη με το αφήγημα της αριστείας και ο ίδιος, όπως είπε, το πιστεύει ακόμα και πρέπει να είναι το αφήγημα και για την επόμενη τετραετία. «Καθένας από μας χαρακτηρίζεται από τις πράξεις του. Η αριστεία δεν είναι ένα στιγμιαίο γεγονός, πρέπει να είναι συνήθεια. Ο άνθρωπος που μας ακούει, θέλει να ξέρει ότι έχει μια κυβέρνηση που, μπροστά σε ένα πρόβλημα, δείχνει ότι μπορεί να πάρει αποφάσεις κόντρα στη ροή». 

Αναφέρθηκε και στην εμπειρία του από την Ιατρική, όπου οι επιπλοκές στα χειρουργεία είναι υπαρκτές, και το ζήτημα είναι πως θα τις χειριστείς όταν προκύψουν. Εκείνη την ώρα, ο ασθενής κρέμεται από τον γιατρό και περιμένει να πάρει τη σωστή απόφαση. Με τον ίδιο τρόπο, η κοινωνία κρέμεται από την κυβέρνηση για να πάρει τις σωστές απαντήσεις και την ασφάλεια ότι μπορεί να παρέχει κανονικότητα στην επόμενη τετραετία και το μέλλον. «Αν θέλουμε να πετύχουμε πρέπει να το κάνουμε, να έρθουμε σε ρήξη με το βαθύ κράτος» τόνισε.

Όσον αφορά το θέμα της ψαλίδας ανάμεσα στον γενικό πληθωρισμό και τις τιμές των τροφίμων, ο κ. Πνευματικός είπε πως μεταφερόμαστε από μία ενεργειακή κρίση σε κρίση τροφίμων, και αυτό το πρόβλημα προσπαθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, με συνεχείς ελέγχους απέναντι σε φαινόμενα αισχροκέρδειας και, ακόμα περισσότερο, με μέτρα για να στηριχθούν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 

Για το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού και αν είναι επαρκής σε σχέση με τον πληθωρισμό, σημείωσε πως η αύξηση έγινε στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχει η χώρα αυτή τη στιγμή και τόνισε ότι η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο καθ’ όλη τη διάρκεια τη τετραετίας λειτουργούν με σπουδή και σύνεση, προσπαθώντας να δίνουν στον κόσμο τα περισσότερα που μπορούν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, δεδομένου ότι, αν ξεπεράσει αυτό το όριο, μπορεί να διακινδυνεύσει το μέλλον της χώρας. Γι’ αυτό άλλωστε και οι τράπεζες μας είναι αρκετά θωρακισμένες απέναντι σε μία νέα διεθνή κρίση, στο μέτρο του δυνατού. Σημείωσε, βέβαια, ότι η ψαλίδα ανάμεσα στα επιτόκια καταθέσεων και στα επιτόκια δανεισμού δείχνει ότι και οι τράπεζες θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα για να βάλουν «πλάτη» στο σύστημα. 

Τέλος, όσον αφορά τις αντιδράσεις στη Γαλλία για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και το ενδεχόμενο μείωσής τους στην Ελλάδα, είπε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια σκέψη, ενώ εκτίμησε πως μεγάλο μέρος των αντιδράσεων στη Γαλλία οφείλεται κυρίως στον τρόπο που επέλεξε η κυβέρνηση να προχωρήσει στη ρύθμιση αυτή, χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages