Θ. Ζεμπίλης: Εδώ και 9 μήνες συνεργάζομαι με Κ.Σκρέκα, Στ. Πέτσα, Αδ. Γεωργιάδη και Μ.Γραφάκο για το θέμα των απορριμμάτων. - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Θ. Ζεμπίλης: Εδώ και 9 μήνες συνεργάζομαι με Κ.Σκρέκα, Στ. Πέτσα, Αδ. Γεωργιάδη και Μ.Γραφάκο για το θέμα των απορριμμάτων.

Θ. ΖΕΜΠΙΛΗΣ με κ. Πέτσα
Συνέντευξη σε Ραδιοφωνικούς σταθμούς της Βόρειας και κεντρικής Εύβοιας παραχώρησε χθες ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. 
Αρχικά, ο κ. Ζεμπίλης αναφέρθηκε στην ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με πρωτοβουλία του, που είχε ως αποτέλεσμα τη δρομολόγηση της ένταξης στο ΕΣΠΑ της κατασκευής των Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ-ΧΥΤΥ) Χαλκίδας και Λαμίας. «Εδώ και 9 μήνες εργάζομαι προς αυτή τη κατεύθυνση σε συνεργασία με κυβερνητικά στελέχη», τόνισε ,μεταξύ άλλων, ο κ. Ζεμπίλης, αναφερόμενος στις συναντήσεις του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα τον Ιούλιο του 2022, με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκο τον Οκτώβριο του 2022, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα τον Νοέμβριο του 2022, μέχρι και την πρόσφατη σύσκεψη με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη. 
Θ. ΖΕΜΠΙΛΗΣ με κ. Σκρέκα
«Σκοπός των συναντήσεων μου», συνέχισε ο κ.Ζεμπίλης «ήταν αφενός η άμεση δρομολόγηση της κατασκευής των ΜΕΑ - ΧΥΤΥ, προκειμένου να αρθεί το τραγικό αδιέξοδο όπου έχουμε περιέλθει σχετικά με τη διάθεση των απορριμμάτων, γεγονός που οικονομικά επιβαρύνει υπέρμετρα τους δήμους και οδηγεί σε έξαρση τοπικισμών και βαθύ ενδοπεριφερειακό διχασμό. 
Αφετέρου δε στο να κατασκευαστούν οι ΜΕΑ-ΧΥΤΥ με δημόσια δαπάνη και χωρίς τη σύμπραξη ιδιωτών». Όπως εξήγησε κ. Ζεμπίλης, «´Οταν οι ΜΕΑ κατασκευάζονται με τη μορφή των ΣΔΙΤ, οι ιδιώτες επιδιώκουν την επικερδή απόσβεση της επένδυσης τους και έτσι η οικονομική επιβάρυνση των δήμων και των δημοτών είναι κατά πολύ μεγαλύτερη. 
Για το λόγο αυτό κρίνω επιτυχημένη τη σύσκεψη στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς αποσπάσαμε δημόσια δέσμευση για ένταξη των ΜΕΑ ΧΥΤΥ Χαλκίδας, Λαμίας και Άμφισσας στο ΕΣΠΑ της τρέχουσας περιόδου με δημόσια δαπάνη, που θα υπερβεί τα 110 εκατ.ευρώ». Ολοκληρώνοντας ο κ. Ζεμπίλης τόνισε ότι θα παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος μέχρι να υλοποιηθεί η δέσμευση της κυβέρνησης, που θα δρομολογήσει και την οριστική επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, που είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Θ. ΖΕΜΠΙΛΗΣ  με κ. Γεωργιάδη
Θ. ΖΕΜΠΙΛΗΣ με κ. Γραφάκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages