Θ. Ζεμπίλης: Ξεκινά η καταβολή αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς του 2020 αγρότες των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Θ. Ζεμπίλης: Ξεκινά η καταβολή αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς του 2020 αγρότες των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων

Μετά και την υπ.αρ. 43158/2023 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, «περί καθορισμού επιχορήγησης των πληγέντων από τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου 2020 σε περιοχές της ΠΕ Εύβοιας», με την οποία καθορίζεται επιπλέον δαπάνη ύψους 1.350.360 ευρώ, σε βάρος του προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομικών (ΣΑΝΑ 851 ΚΩΔ. ΕΡΓΟΥ 2022ΝΑ85100004) ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή των αποζημιώσεων των αγροτών, που υπέστησαν ζημίες σε κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, πρώτες ύλες, φορτηγά ΙΧ και ΔΧ, μέσα παραγωγής κλπ. Προηγουμένως, όπως είχε ενημερώσει με σχετική ανακοίνωση ο κ. Ζεμπίλης, είχε εκδοθεί η η υπ´αρ. 27751 ΕΞ 2023 ΚΥΑ των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης για τον καθορισμό της επιχορήγησης των πληγέντων κατόχων( μη κατ´επάγγελμα αγροτών). Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι δικαιούχοι είναι διακόσιοι τριάντα 230 κατ´ επάγγελμα αγρότες με συνολική ζημιά 2.371.976 ευρώ και πενήντα τρεις 53 κάτοχοι (μη κατ' επάγγελμα αγρότες) με ζημία 434.834 ευρώ. 

Σήμερα, και μετά από τον έλεγχο και την διασταύρωση των στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Δνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΠΕ Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ οι πίνακες των αποζημιώσεων των αγροτών στους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων, που υπέστησαν ζημίες από τη θεομηνία «Θάλεια», έχουν εγκριθεί και βαίνουν στο αμέσως προσεχές διάστημα προς πληρωμή.
Ο Βουλευτής Ευβοίας, που παρακολουθούσε όλο αυτό το διάστημα τη σχετική προεργασία ,βήμα προς βήμα, και έκανε συνεχώς παρεμβάσεις στους αρμόδιους υπουργούς και τις συναρμόδιες υπηρεσίες, εξέφρασε την ικανοποίηση του που η διαδικασία των επιχορηγήσεων έφτασε στο τέλος της και θα αποζημιωθούν οι αγρότες για τις ζημίες που υπέστησαν από τη θεομηνία του Αυγούστου του 2020.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages