Οι προτάσεις της Σοφίας Νικολάου για μια τουριστική «επανάσταση» στην Εύβοια - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Οι προτάσεις της Σοφίας Νικολάου για μια τουριστική «επανάσταση» στην Εύβοια

Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά: Ολη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η Εύβοια, είχε τουριστικές εισπράξεις μόλις 180 εκατ. ευρώ το 2019, πριν καν οι πυρκαγιές καταστρέψουν ένα μεγάλο μέρος της Βόρειας Εύβοιας.

Αντίστοιχα, η Περιφέρεια Κρήτης είχε έσοδα 3,6 δις ευρώ. Κι όμως, η Εύβοια παρουσιάζει πολλά κοινά στοιχεία με την Κρήτη και θα μπορούσε να έχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη.
Ενώ βρίσκεται δίπλα στην Αττική, διαθέτει μοναδικές παραλίες και τουριστικά μέρη, έχει πλούσιο πολιτιστικό και θρησκευτικό προϊόν να παρουσιάσει, έχει τις μοναδικές ιαματικές πηγές στην Αιδηψό, διαθέτει εξαιρετικά τοπικά προϊόντα και κουζίνα, εντούτοις θα έλεγε κανείς ότι ο νομός μας βρίσκεται σε τουριστική απομόνωση.

Και αυτό το βασικό πρόβλημα τέθηκε επί τάπητος στην εξαιρετική εκδήλωση που έγινε στη Χαλκίδα με πρωτοβουλία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Επιμελητηρίου Εύβοιας. Χάρη στις προσπάθειες του γ.γ. του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη και του προέδρου του Επιμελητηρίου, Γ. Γεροντίτη, συγκεντρώθηκαν τοπικές αρχές και φορείς για να χαράξουν ένα στρατηγικό σχέδιο για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Ακούσαμε με ενδιαφέρον τις απόψεις και τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι. Αλλωστε, όταν ο τουρισμός είναι τόσο χαμηλά σε σχέση με τις δυνατότητες που έχει ο νομός, οποιαδήποτε πρόταση είναι σημαντική.

Όμως, εμείς δεν μπορούμε να μη σταθούμε στις προτάσεις που έχει καταθέσει για την Εύβοια η πανταχού παρούσα υποψήφια βουλευτής, κ. Σοφία Νικολάου. Εχοντας μιλήσει με πλήθος κόσμου από τη μία άκρη του νομού στην άλλη, μπορεί να ρίχνει στο τραπέζι προτάσεις που θα αλλάξουν το μέλλον του τόπου μας.

Η κ. Νικολάου βρέθηκε ασφαλώς σ’ αυτή την ανοικτή συζήτηση για να μπουν οι βάσεις για ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού της Εύβοιας. Η υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ και πρώην Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, έχει μιλήσει για ένα ολοκληρωμένο πλάνο που θα βγάλει το νομό από την απομόνωση σε όλους τους τομείς, αλλά και στον τουρισμό.

Κι έχει προτείνει:

Μεγάλους οδικούς άξονες που θα ενώνουν όλα τα μέρη της Εύβοιας, καλύτερη ακτοπλοϊκή σύνδεση, διαπλατύνσεις, διαγραμμίσεις, καλύτερη σηματοδότηση, κιγκλιδώματα και φωτισμός για τους υπάρχοντες δρόμους, ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού, ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, κίνητρα για επενδύσεις στη δημιουργία μεγάλων ξενοδοχείων και εκσυγχρονισμό των καταλυμάτων, υλοποίηση των υδατοδρομίων, περαιτέρω ανάδειξη του θρησκευτικού και του ιαματικού τουρισμού, επέκταση και εκσυγχρονισμός του λιμένα Κύμης και άλλα πολλά.

Ας ακούσουν οι αρμόδιοι στην Αθήνα αυτές τις προτάσεις γιατί η Εύβοια έχει ανάγκη από εδώ και τώρα παρεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages