Συνάντηση Θ. Ζεμπίλη με Διοικητή ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνάντηση Θ. Ζεμπίλη με Διοικητή ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)

Συνάντηση Θ. Ζεμπίλη με Διοικητή ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για ενίσχυση κοινωνικού τουρισμού. Πρωταθλήτρια η Εύβοια το 2022!

Συνάντηση με τον Διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Θανάσης Ζεμπίλης. Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τον κοινωνικό τουρισμό, την Επαγγελματική Εκπαίδευση και την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας (ΕΠΑΣ), την έναρξη του Β’ κύκλου του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για τους ρητινοκαλλιεργητές της Βόρειας Εύβοιας, την περαιτέρω ενίσχυση και συνεργασία μεταξύ Σχολής Μαθητείας ΔΥΠΑ στο Βασιλικό και του ΕΑΒ με πυξίδα το επιτυχημένο παράδειγμα της ειδικότητας «Μηχανοσυνθετών Αεροσκαφών», καθώς και ευρύτερα θέματα που αφορούν την ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Αρχικώς, ο Θανάσης Ζεμπίλης συζήτησε με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ την τεράστια επιτυχία που σημείωσε, και μάλιστα με πρώτη επιλογή την Εύβοια, για το μήνα Αύγουστο το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού. Συγκεκριμένα, από τους 49.000 δικαιούχους του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ που ενεργοποίησαν τις επιταγές τους τον Αύγουστο, οι 6.498 επέλεξαν για διακοπές την Εύβοια, που αναδείχθηκε «πρωταθλήτρια» ανάμεσα σε 24 άλλους προορισμούς της χώρας. Το δέλεαρ για την αύξηση της επισκεψιμότητας κατά 223%, μέσω του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, ήταν ότι η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ‘Αννας Ευβοίας ήταν τα 12 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή. Αντιστοίχως, στην υπόλοιπη Ελλάδα η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων ήταν 6 με μικρή ιδιωτική συμμετοχή. Στις εξαιρέσεις ήταν τα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο νομό Έβρου, με 10 βράδια και μηδενική ιδιωτική συμμετοχή. Ο Βουλευτής Ευβοίας ζήτησε από τον κ. Πρωτοψάλτη τα ίδια κίνητρα να δοθούν και φέτος.

Έπειτα, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε στον Διοικητή της ΔΥΠΑ ότι επείγει η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών της Σχολής Μαθητείας στο Βασιλικό, καθώς λόγω παλαιότητας υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην λειτουργία της. Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε η επίλυση του κτιριακού θέματος για το συγκεκριμένο ΕΠΑΣ να αποτελέσει προτεραιότητα. Η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών για 37 ΕΠΑΣ, όπου σε αυτά περιλαμβάνεται και η σχολή του Βασιλικού, θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ο κ. Πρωτοψάλτης υπογράμμισε ότι η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων των ΕΠΑΣ αποτελεί ένα από τα έργα στρατηγικής σημασίας, ενώ δεσμεύτηκε να εξετάσει το αίτημα του Βουλευτή Ευβοίας η διαδικασία να ξεκινήσει από την Εύβοια. Συζητήθηκε, επίσης, η λειτουργία του νέου παραρτήματος της ΕΠΑΣ Αιδηψού στον κλάδο του Τεχνικού Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, καθώς και πρωτοβουλίες που πρέπει να γίνουν για την αναβάθμισή του.  

Ακόμη, ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας ένταξης στο 7ετες Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας της ΔΥΠΑ για τους 181 ρητινοκαλλιεργητές της Βόρειας Εύβοιας του Β΄ κύκλου, για τους οποίους ο οριστικός πίνακας δημοσιεύεται την επόμενη εβδομάδα.

Επιπλέον, ο Βουλευτής Ευβοίας και ο Διοικητής της ΔΥΠΑ συμφώνησαν ότι η στενή συνεργασία μεταξύ ΕΠΑΣ Βασιλικού και ΕΑΒ πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί, δεδομένου ότι όπως απέδειξε η συνεργασία ανάμεσα στους δύο οργανισμούς -και συγκεκριμένα των σπουδαστών με την ειδικότητα «Μηχανοσυνθετών Αεροσκαφών»- μπορεί να προμηθεύσει με εξειδικευμένο προσωπικό την ΕΑΒ. Ειδικότερα, οι απόφοιτοι της ειδικότητας, όχι μόνο πραγματοποίησαν αμειβόμενη πρακτική άσκηση στην ΕΑΒ ταυτόχρονα με τη θεωρητική και εργαστηριακή τους εκπαίδευση, αλλά αρκετοί έχουν ήδη προσληφθεί στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, μετά από προκήρυξη για εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό.

Τέλος, ο Βουλευτής Ευβοίας ζήτησε από τον Διοικητή της ΔΥΠΑ την περαιτέρω ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και τον σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων που αφενός, απομειώνουν την ανεργία και αφετέρου, βοηθούν τους ωφελούμενους στην επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages