Η Απόδοση της Εορτής των Θεοφανείων στη Χαλκίδα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Η Απόδοση της Εορτής των Θεοφανείων στη Χαλκίδα

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, επι τη αποδόσει της εορτής των Θεοφανείων, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Αναργύρων Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προσέφερε την Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη-Εφημέριο του Προσκυνηματικού Ι. Ν. Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, Δαμασκηνό Παπακωνσταντίνου-Εφημέριο της Ενορίας Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος, τον Πρωτοπρεσβ. Ιωάννη Κορέλη-Εφημέριο της Ενορίας, τον Πρεσβ. Πέτρο Βλάχο-Εφημέριο της Ενορίας Αγ. Τρυφωνος Ν. Λαμψάκου και τον Διάκ. Σταύρο Καλαφάτη.
Πριν την ανάγνωση του Αποστολικού αναγνώσματος, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Βασίλειο Πολυχρόνη, αριστούχο μαθητή Β΄ Λυκείου και επιμελέστατο σπουδαστή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, ο οποίος, παρά τη νεότητά του, διακονεί ήδη τρία χρόνια το αριστερό αναλόγιο της Ενορίας με πιστότητα και συνεχή καλλιέργεια στο πατροπαράδοτο βυζαντινό μέλος.  

Ο Σεβασμιώτατος στο νουθετήριο λόγο του προς τον νέο Αναγνώστη ανέλυσε την διδασκαλία περί χαρισμάτων του αποστόλου Παύλου προς τους Κορινθίους (Α΄ Κορ. 4, 7), του συνέστησε να παραμείνει επιμελής και να μη τον φοβίζει ο κόπος της μελέτης, ενώ συνέστησε σε όλους τους εκλλησιασθέντες πιστούς και τους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μητροπόλεως (97,7fm), απ’ όπου μεταδόθηκαν και οι σημερινές ιερές ακολουθίες), να προσεύχονται ιδιαίτερα για τα παιδιά που ξεχωρίζουν για την ευλάβειά τους και την ζωντανή σχέση τους με τη ζωή της Εκκλησίας.

Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το νόημα της αποδόσεως της εορτής των Φώτων, αλλά και τα γεγονότα που συμβαίνουν κατά την ώρα του Ι. Μυστηρίου του αγίου Βαπτίσματος και αμέσως μετά τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως π. Ευαγγέλου Δεμερούτη.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages