Διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στο Αυλωνάρι Εύβοιας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στο Αυλωνάρι Εύβοιας

Την Κυριακή 22/1 βρεθήκαμε με συναδέλφους και συνεργάτες, επαγγελματίες της τοπικής κοινωνίας, με αφορμή το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.
Μαζί με εκπροσώπους όλων των Εμποροεπαγγελματικών  Συλλόγων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, της δημοτικής αρχής και δημοτικών παρατάξεων, όπως και της περιφερειακής αρχής, συζητήσαμε για τα προβλήματα του κλάδου, αλλά και για το φλέγον θέμα για την περιοχή μας, των εργασιών του δρόμου για το Στόμιο.
Απαίτηση όλων, η άμεση λύση ενός προβλήματος που έχει ταλαιπωρήσει τους κατοίκους, έχει πληγώσει την ήδη εύθραυστη οικονομία και έχει προκαλέσει τραυματισμούς, ως και απώλειες.
Έντονος ο προβληματισμός για το έργο που έχει "παγώσει" και απογοήτευση, αφού ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός και το πρόβλημα προσβασιμότητας για τις περιοχές της Κύμης και της Σκύρου  συνεχίζεται, με δραματικές επιπτώσεις. 
Ως μέλος της Ομοσπονδίας, ως εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου και ως μέλος της Περιφερειακής Παράταξης "Στερεά Υπεροχής ", τόνισα πως η διαχρονική απαίτηση των Ευβοέων είναι ο οδικός άξονας από το νότιο έως το βόρειο άκρο του νησιού μας, αφού όλοι έχουμε κατανοήσει πως αυτό είναι το μοναδικό ουσιαστικό εργαλείο ανάπτυξης. 
Όποιες κι αν είναι οι χρηματοδοτικές δυσκολίες, το έργο αυτό πρέπει να γίνει.
Είναι χρέος του Κράτους και της Περιφέρειας, προς τους κατοίκους του νησιού, που εδώ και δεκαετίες βιώνουν την εγκατάλειψη. 
Αναφέρθηκα στον ρόλο της Περιφερειακής Αρχής, που η ίδια προφανώς αγνοεί. Έργα ανάπτυξης και όχι μπαλώματα, χατίρια και απευθείας αναθέσεις. 
Mια περιφερειακή αρχή, σχεδόν 8 χρόνια στο τιμόνι της Στερεάς, χωρίς έργο, χωρίς όραμα για το μέλλον.  
Με αποζημιώσεις που εκκρεμούν στις περιοχές που έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές, ακόμα και στην ισοπεδωμένη Β. Εύβοια.  
Με τα κονδύλια στήριξης για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, να προωθούνται σε άλλη επιχειρηματική κατηγορία, αλλά και σε ΠΑΕ...
Ο εμπορικός και επαγγελματικός κόσμος της περιοχής μας, θα συνεχίσει να διεκδικεί και να αγωνίζεται. 
Παρά τις αντίξοες συνθήκες και τον οικονομικό μαρασμό, με σκληρή δουλειά και ελπίδα για το μέλλον, θα ανατρέψουμε την άθλια κατάσταση στην οποία έχουμε βρεθεί, με ευθύνη της χειρότερης κυβέρνησης που έχει δει η χώρα και της αντίστοιχης περιφερειακής αρχής.  
Ευχαριστούμε το προεδρείο της Ομοσπονδίας για το κάλεσμα και τον Εμπορικό-Επαγγελματικό Σύλλογο Αυλωναρίου για τη φιλοξενία.

Υ.Γ. 1: Έχει συζητηθεί πολλές φορές, με φίλους και συνεργάτες, η ενίσχυση των ΠΑΕ από τα κονδύλια για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως τα αθλητικά σωματεία, οι πολιτιστικοί, περιβαλλοντικοί σύλλογοι κλπ, είναι μοχλοί ανάπτυξης και παράγοντες ποιότητας ζωής για τις τοπικές κοινωνίες. Είναι απαραίτητη η στήριξη τους από τους φορείς με αντίστοιχα κονδύλια. Όμως, η ενίσχυση τους από τα χρήματα για τους επαγγελματίες είναι σοβαρό ατόπημα, με ψηφοθηρικά  χαρακτηριστικά και στέρησε την βοήθεια από εκείνους που δίνουν αγώνα επιβίωσης. 

Υ.Γ. 2: Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες πιέστηκαν πολύ και δεν είχαν την στήριξη που θα έπρεπε, ακόμα και από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Θέλω λοιπόν να επισημάνω πως το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, μιλά καθαρά για διόρθωση της αδικίας, με μέτρα που θα ανακουφίσουν άμεσα και θα δώσουν δυναμική και ελπίδα στον κλάδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages