Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Διατήρηση και Επανάχρηση του Τσιμεντάδικου Χαλκίδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Διατήρηση και Επανάχρηση του Τσιμεντάδικου Χαλκίδας

-ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΑΔΙΚΟΥ

- ΑΙΤΗΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΤΣΙΜΕΝΤΑΔΙΚΟΥ ΩΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ

-ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας  Πολιτών για την Διατήρηση  και Επανάχρηση του Τσιμεντάδικου  Χαλκίδας, για την Προστασία και Ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου της Αυλίδας,  στο πλαίσιο των στόχων μας προβήκαμε το τελευταίο διάστημα στις ακόλουθες ενέργειες: 

Α. Με έγγραφο μας το οποίο απευθυνόταν στην Δ/νση Υπηρεσίας Δόμησης Χαλκίδος και το Α.Τ. Χαλκίδος στις 20/12/22  ζητήσαμε να πληροφορηθούμε την άδεια εργασιών καθαιρέσεων που παρατηρήσαμε ότι λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους μήνες στις εγκαταστάσεις  του ανενεργού Τσιμεντάδικου πρώην ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ. 
Σε απάντηση του εγγράφου μας,  το Τμήμα Ελέγχου & Ποιότητας  Κατασκευών της Υπηρεσίας Δόμησης Χαλκίδος απευθύνθηκε  στο Α.Τ. Χαλκίδας, ζητώντας  την διακοπή των εργασιών καθαιρέσεων καθώς οι εργασίες γίνονται χωρίς την απαιτούμενη Αδεια, ενώ  έχει υποβληθεί  αίτημα προέγκρισης  για την έκδοση σχετικής Άδειας, χωρίς όμως μέχρι τις 23/12/22 αυτή να έχει εκδοθεί. 
Από ό,τι ενημερωθήκαμε,  οι εργασίες καθαιρέσεων διακόπηκαν στις 27/12/22  μετά και την παρέμβαση του Αστυνομικού Τμήματος Βαθέως Αυλίδος.  

Β. Στις 28/12/2022 η ομάδα μας έστειλε  αίτημα προς τις σχετικές υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α και ΥΠ.Π.ΕΝ με θέμα « Χαρακτηρισμός κτηριακών εγκαταστάσεων του Τσιμεντάδικου Χαλκίδας, πρώην Τσιμέντα ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, στον Όρμο Μικρό Βαθύ Αυλίδος εντός του αρχαιολογικού χώρου Αυλίδας». Το αίτημα κοινοποιήθηκε στους τοπικούς Βουλευτές, στην τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄& Β΄ βαθμού, σε τοπικούς φορείς και συλλόγους.     

Γ. Επιδιώκουμε την συλλογή πολλών υπογραφών από πολίτες της Χαλκίδας και ευρύτερα για την υποστήριξη των στόχων μας, για την Διατήρηση  και Επανάχρηση του Τσιμεντάδικου  Χαλκίδας, για την Προστασία και Ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου της Αυλίδας. 
Η συλλογή γίνεται και με υπογραφές σε έντυπα που διακινούν μέλη μας και διαδικτυακά στην πλατφόρμα AVAAZ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages