Θ. Ζεμπίλης με εργαζόμενες στο «Βοήθεια στο Σπίτι» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Θ. Ζεμπίλης με εργαζόμενες στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Θ. Ζεμπίλης με εργαζόμενες στο «Βοήθεια στο Σπίτι»: Οριστική λύση μετά από 25 χρόνια, με τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή!
 
Με την πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΧ κ. Κάτια Μεγάλου και εργαζόμενες στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Χαλκιδέων συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Ζεμπίλης. Ο Βουλευτής Ευβοίας συζήτησε με τις εκπροσώπους των εργαζομένων τη θετική έκβαση που αναμένεται να έχει το θέμα του διορισμού τους, μετά την κατάθεση της υπ’ αρ. 1548-147/16.01.2023 υπουργικής τροπολογίας στο Σ/Ν «Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα» , που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.
 Ειδικότερα, με την τροπολογία αυτή προχωράει άμεσα η ολοκλήρωση των διαδικασιών διορισμού όσων περιλαμβάνονται στους Οριστικούς Πίνακες Διοριστέων της υπ’ αριθ. 4Κ/2020 Προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π.. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, που ανέρχονται σε 2.909, αντιμετώπιζαν νομικό “κόλλημα” διορισμού, μετά την έκδοση της υπ’ αριθ.: 1548/2022 απόφασης του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς με βάση αυτήν την απόφαση η προκήρυξη 4Κ/2020 εν μέρει ακυρώθηκε. Συγκεκριμένα, με βάση την ανωτέρω απόφαση του ΣτΕ απορρίπτεται η μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας στην αντίστοιχη προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Προκειμένου, λοιπόν, να καλυφθούν τα νομικά «κολλήματα» διορισμού χρειάστηκε ρυθμιστική παρέμβαση από το Υπουργείο Εσωτερικών, κάτι που γίνεται σήμερα με την τροπολογία, που αναμένεται να υπερψηφιστεί το βράδυ. 
 
Οι εργαζόμενες στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ανέφεραν στον κ. Ζεμπίλη τα λειτουργικά προβλήματα των δομών, την υποστελέχωση και την έλλειψη μεταφορικών μέσων. Εκ μέρους του, ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας που προσφέρουν οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα σε ευάλωτα νοικοκυριά και σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «με βάση την 8ετη εμπειρία μου ως Δήμαρχος Χαλκιδέων σας λέω ότι το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από το 1998 που ξεκίνησαν την λειτουργία τους οι πρώτες 100 δομές, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες έχουν προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες στην κοινωνία, ενώ ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας εργάστηκαν κάτω από δύσκολες συνθήκες με γνώμονα τη συνεισφορά στο συνάνθρωπο. Σήμερα μετά από 25 έτη τακτοποιείται η εκκρεμότητα με το προσωπικό και από δω και πέρα προέχει η ενίσχυση των δομών σε προσωπικό και εξοπλισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages